Pátek v Ulici: Martina posedlá koprovkou tahá rozumy z Vilmy a Gábina panikaří kvůli zprávám z onkologie

Pátek v Ulici: Martina posedlá koprovkou tahá rozumy z Vilmy a Gábina panikaří kvůli zprávám z onkologie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kateřinu trápí, že se její dcera vyhýbá všemu, co souvisí s hledáním vztahu, a místo toho blázní kvůli dokonalé koprovce podle Vilmina receptu. V pátek bude mít i Gábina pocit, že se zblázní. Doktorka z onkologie ji vyzve, aby v pondělí přišla, a odmítne prozradit důvod. Možná se vrátila rakovina.

Vaření koprovky jako metafora pro vztah

Martina Dubovská každé ráno jezdí na kole ještě předtím, než vyrazí do práce. Poctivě trénuje, ale dělá to skutečně kvůli sobě, nebo aby zapůsobila na Jirku Hložánka? Nezdá se, že by ho její snaha nějak zvlášť oslňovala. Když se potkají na uličním náměstíčku, chvíli to vypadá, že by rádi zašli na rande, ale oba se vymluví na nedostatek času.

Mají tihle dva ještě šanci?
Mají tihle dva ještě šanci? | Zdroj: TV Nova

Mladá kuchařka se pak znovu zcela upne na přípravu famózní koprovky. Kateřina i Lumír jsou z toho trochu nešťastní, protože v posledním týdnu museli ochutnávat omáčku minimálně pětkrát a už jim leze ušima. Martině se ale pořád nedaří vylepšit recept natolik, aby byla spokojená a mohla směle konkurovat umění Vilmy Nyklové. Ta momentálně sedí v garsonce u Lumíra, nevrlá a otrávená ze stísněného prostoru, v němž si připadá jako vězeň. Martina využije příležitosti – navštíví ji a rozptýlí, zároveň přitom zkusí zjistit, jaká tajná přísada činí koprovku tak neodolatelnou.

Vilma však nemá žádný zaručený fígl, s Martinou připravují omáčku podle stejného receptu. Rozdíl bude asi v tom, že babča Nyklová se nebojí odvázat. Neodměřuje ingredience přísně podle pokynů, ale přidává je od oka, zkrátka podle instinktu. Naznačí Martině, že by měla zkusit postupovat stejně, není ovšem zcela zřejmé, zda stále mluví o koprovce, anebo spíše o mezilidských vztazích.

Telefonát, který mohla doktorka zvládnout lépe

Gábině Pumrové se v pátek konečně ozve doktorka z onkologie, nepřinese ale žádné dobré zprávy, naopak nervózní pacientku ještě více vyděsí. Požádá ji totiž, aby v pondělí přišla osobně, a odmítne jí cokoli prozrazovat po telefonu. To Gábina logicky vezme jako špatné znamení a po zbytek dne bude natolik rozrušená, že si ani s děvčaty neužije vlastní oslavu narozenin. Veronika, Jitka a Milena si s ní připijí v salonu a užijí si společně hezké odpoledne, tedy alespoň jim to tak připadá, zatímco Gábina v sobě dusí obavy a nejčernější scénáře a skrývá je za maskou rozpačitého úsměvu. Dokonce ani mámě, která na ní pozná, že je něco v nepořádku, nepřizná pravdu.

Na oslavu narozenin nemá Gábina náladu.
Na oslavu narozenin nemá Gábina náladu. | Zdroj: TV Nova

Teprve když večer dorazí do salonu Dáša a svěří se jí, že se s Hynkem pohádali kvůli kariéře, se Gábina definitivně sesype a prozradí, co ji trápí. Snažila se nepřehánět to s prací, poctivě cvičit, zdravě jíst, zkrátka dělat všechno pro to, aby si udržela zdraví, ale teď se ukazuje, že to zřejmě bylo naprosto zbytečné. Navíc se ani nemůže dovolat Jirkovi Hermanovi, který je už od čtvrtka plně ponořený do nového případu vraždy a nic jiného nevnímá.

Zdroj článku:
  • Autorský text