Kvíz: Odpovězte ano, nebo ne a připomeňte si nezapomenutelné role herců v českých seriálech

Kvíz: Odpovězte ano, nebo ne a připomeňte si nezapomenutelné role herců v českých seriálech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
České seriály plní televizní obrazovky. Oblíbené jsou nejenom televizní novinky, ale také seriály natočené v minulém století. Jak moc dobře znáte ty nejoblíbenější postavy těchto seriálů? Zjistit to můžete v následujícím kvízu.

České seriály herečce přinesly popularitu

Jednou z hereček, která v seriálech dostala nemalý prostor, je Alena Antalová. Tu momentálně na televizních obrazovkách nevídáme příliš často. Přesto ale bezesporu patří mezi nejvýraznější seriálové herečky. A to díky rolím, které získala před několika lety. Zazářila například v seriálech Pojišťovna štěstí, Četnické humoresky nebo Život na zámku. V nich právě tato herečka více či méně zahýbala dějem.

I přesto, že má tato herečka slovenské kořeny a jejími rodiči jsou Slováci, významné role sbírá především v České republice. V Četnických humoreskách si zahrála Ludmilu Horkou. Květinářka si nakonec vezme vrchního strážmistra Karla Arazíma za muže. Narodí se jim dvojčata Karlík a Ludmilka.

Natáčení Pojišťovny štěstí zkomplikovalo její těhotenství

Také v seriálu Pojišťovna štěstí dostává Alena Antalová jednu z výraznějších rolí. Dalo by se říci, že dokonce jednu z hlavních rolí. Coby matka Anna vychovává syna, kterého hraje Vojta Kotek. Očekává narození dalšího potomka, ale do života jí vstoupí rodinná tragédie. Pojišťovna štěstí byla svého času natolik úspěšným seriálem, že se dočkala hned tří řad.

V osobním životě je Alena Antalová šťastně vdaná. S manželem vychovávají čtyři děti. Alenu, Elenu, Jana a Marii. Momentálně ji můžeme vidět v Městském divadle Brno, jehož členkou je již od roku 1994. 

Kvíz máte úspěšně za sebou. Jste spokojení se svým výsledkem? Jak moc dobře si pamatujete nejen herce a jejich známé role v těchto českých seriálech, ale také seriály samotné? I když již byly tyto seriály v televizi odvysílané, spoustu z nich je možné sledovat jako reprízy. Nebo si je můžete pustit online na internetu. Můžete si tak připomenout třeba komediální seriál MOST! nebo Okresní přebor. 

Některé otázky v kvízu byly chytákem, jiné nám připomněly skutečné role 

Jan Dolanský si v seriálu Ohnivé kuře skutečně zahrál Buráka. Jednu z hlavních postav, díky které se může rozjet celý příběh. Je to totiž právě on, kdo zdědí po svém strýci hospodu. To herečka Iva Janžurová obecně seriálům za svou kariéru příliš neholdovala. Těžko říct z jakého důvodu, v seriálu Ulice se ale neobjevila. Stejně tak jako si herečka Vlastina Svátková nezahrála v seriálu Osada. V něm se naopak můžeme setkat například s herečkou Janou Plodkovou.

Novácký Okresní přebor doplnil herec Ondřej Vetchý

V nováckém seriálu Okresní přebor si jednu z postav zahrál i Ondřej Vetchý. Jirka Luňák je hrajícím trenérem Slavoje Houslice. Svého bojovného ducha v žádném případě nepopře. Sebe i celý tým hecuje k výkonům hraničícím s lidskými schopnostmi.

Zdeněk Godla v seriálu MOST! představil svůj herecký talent 

V oblíbeném seriálu MOST! se objevuje hned několik postav. Mezi ně sice nepatří Klára Issová, zahrál si v ní ale Zdeněk Godla. Pro něj byl tento seriál jakýmsi startem herecké kariéry. Následně se představitel Franty Gondeka objevil například v Ordinaci v růžové zahradě či ve filmech Bastardi nebo Případ mrtvého nebožtíka.

Zdroje článku: