Kriminálka Anděl: Zajímavosti a drobné přešlapy oblíbeného seriálu

Kriminálka Anděl: Zajímavosti a drobné přešlapy oblíbeného seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S návratem oblíbené mordparty, ve složení major Oliver Hajn (Marek Taclík), kapitán Tomáš Beňkovský (David Švehlík) a Ruda Uhlíř (Michal Novotný), se budeme po šestnáct večerů honit za zločinci a bavit se trochu nezvyklou partou vyšetřovatelů, která dostane nové posily v podobě Jiřího Langmajera a Oskara Hese.

Marka Taclíka ani scénář nedonutil fandit Bohemians. Přestože je během seriálu opakovaně označován jako fanoušek Bohemians, když dojde v jedné z epizod na zápas s Teplicemi, herec se prostě neudržel a fandil Teplicím. Pochází z tohoto kraje a nejspíš se nedokázal soustředit na scénář, ale nikdo si toho nevšiml.

Záběr z nové série
záběr z nové série | Zdroj: TV Nova

Podobných drobností se dá najít v každé epizodě plno. Kamenem úrazu je získávání důkazních materiálů legální cestou. Naši detektivové si to hodně usnadňují, a přestože jiné seriály už se blíží realitě, tahle parta je jako vítr.

Všemocný Ruda dokáže zajistit vše. Hned má odposlech hovorů, výpis hovorů a z počítače vytáhne prakticky cokoliv. To sice pro šikovného ajťáka nemůže být problém, tady to má ale háček. Takové důkazy nejsou legální, pokud jejich pořízení neodkýve soud. Takže Rudova pomoc by spíš nahrála lotrům, protože kvůli procesní chybě by bylo vyšetřování zneplatněno.

Zločinci a policisté v autě se stejnou registrační značkou

Hodně nepozorný byl i technický štáb. Registrační značky vozidel skákaly z vozu na vůz a v jedné epizodě nazdobily i několik vozidel. V epizodě Podraz ve druhé sérii přijeli pachatelé vozidlem Škoda Octavia combi II s SZP 7A9 9550. Po titulcích však Oliver s Tomášem přijedou taktéž Škodou Octavii se stejnou SPZ, tedy 7A9 9550.

Kde se vlastně řezalo?

Ve třetí sérii v epizodě Černý Mušketýr je Igor Bareš zavražděn tak, aby jeho smrt působila jako sebevražda. Na místě činu, na pitevně, a nakonec i na fotografiích kriminalisté sledují podřezané zápěstí. Když však dojde na krátký flashback, řeže se v oblasti předloktí.

záběr z nové série
záběr z nové série | Zdroj: TV Nova

Promile sem, promile tam

V první sérii v epizodě Korunní princ nebožtík během epizody střízliví. Po ohledání těla patolog uvádí 4 promile alkoholu. Ale na konci dílu jde podle Stropnického o 2,5 promile. A tím bizarnosti z pitevny nekončí. Ve čtvrté sérii v dílu Sprejeři si mrtvolka spokojeně oddychuje, hrudníček nahoru, hrudníček dolů…

Divák se nenechá ošidit

V první sérii na začátku epizody Smrtelný žert hraje Oliver na počítači a vyzývá Tomáše, aby se připojil k němu na server a pomohl mu proti ostatním hráčům. Jenže podle zvuků a záběrů hry se jedná o hru „Call of Duty: Modern Warfare“ – singleplayer (hru pro jednoho hráče), kde máte za úkol jen sestřelovat terče. Takže žádné připojování ani pomoc ostatních není možná.

Zdroje článku: