Kriminálka Anděl: Nové postavy mají přinést do děje ještě více zábavy

Kriminálka Anděl: Nové postavy mají přinést do děje ještě více zábavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z oblíbeného seriálu se některé postavy už definitivně ztratily, a tak diváci už neuvidí například Martina Stropnického. V páté sérii se však objeví hned několik nových postav, které oživí děj seriálu. Půjde jak o posily do akčního týmu, tak i o nového šéfa oddělení.

Představujeme nové posily seriálu. Kromě švagrů Langmajera a Gondíka je to i mladý Oskar Hess, který na sebe upozornil v minisérii Král Šumavy: Fantom temného kraje. Něžné pohlaví posílí milá Eva Businská, která si zahrála trochu nešťastnou prodavačku Kristýnu ve výpravném seriálu Zlatá labuť.

Jiří Langmajer

Jiří Langmajer a kolegové
Jiří Langmajer a kolegové | Zdroj: TV Nova

Nově se k týmu přidá kapitán Jan Souček. Ten není v oboru žádný zelenáč a je ještě ze staré školy. Pracoval ve Zlíně a byl zvyklý využívat své kontakty. V Praze však musí začínat znovu a musí se v nové a sehrané partě usadit.

Jiří Langmajer charakterizuje svou postavu jako klasického kriminalistu, který své emoce neukazuje. Nemá žádný soukromý život, je přísný, ale dokáže mít i pochopení.

Důležité je, že se vedle Davida a Marka cítím dobře a pevně doufám, že i oni vedle mě. A to je podstatné, že ta parta spolu funguje, že máme mezi sebou dobrou chemii. Myslím nejen hereckou, ale i lidskou. A jestli každý z nás má nějakou speciální povahovou vlastnost, nebo ne, to není už zas tolik důležité.

Pro Langmajera to není první střetnutí s kriminálním žánrem, ale jak herec uvádí, nebere to nijak osobně. Je to práce jako každá jiná a je mu jedno, jestli hraje kriminalistu, ztroskotance, tátu od dvou dětí nebo ženu v mužském těle. Je pro něj důležité, aby to na place fungovalo, protože potom dobře pracují herci i režiséři.

Oskar Hes

Švehlík a Hes
Švehlík a Hes | Zdroj: TV Nova

Novou posilou týmu je i poručík Radim Fišer, kterého z počátku všichni považují za protekčního spratka.

Mladík je z počátku trochu přemotivovaný, vrhá se do všeho po hlavě a starším kolegům chce za každou cenu dokázat, že na to má. Myslí to dobře, ale někdy z něho vylezou úplné nesmysly. Nevidí si moc do pusy. Parta zkušenějších kolegů ho usměrňuje, ale vztahy mezi nimi se postupně srovnávají.

Oskar Hes se objeví nejvíce ve společnosti Jiřího Langmajera. Vzhledem k mládí budou samozřejmě jeho životem procházet i ženy. Při natáčení si užíval hlavně akční scény v exteriérech, automobilové honičky a pronásledování podezřelých. Ani on by práci kriminalisty dělat nechtěl.

Myslím si, že je to tak specifická práce a také velmi náročná. Když se člověk neustále dostává do kontaktu se zločinci, mrtvými a oběťmi těch zločinů, tak musí být extrémně obrněný. Myslím, že já jsem na to příliš citlivý, že bych to asi nezvládal dobře. Vidět neustále nějaké mrtvé, vyslýchat svědky a podezřelé, to je věc, kterou mohou dělat jen opravdu silné osobnosti a drsňáci. A za ně se já moc nepovažuji,

uvedl mladý herec.

Dalibor Gondík

Dalibor Gondík
Dalibor Gondík | Zdroj: TV Nova

V trochu nezvyklé roli jako plukovník Václav Pospíšil se Dalibor Gondík ujal postu obvodního ředitele pražské kriminálky. Jeho postava má být policistou tělem i duší.

Herci se mu při natáčení smáli, že je pro roli málo nepříjemný. Gondík si však roli pochvaloval. Podle něj je Pospíšil ironický a umí používat šťavnaté výrazy. Přišel však z pozice, kde nosil uniformu a chvíli mu potrvá, než si zvykne na nové prostředí a také tým, který je dokonale sehraný. Nějaký čas bude tápat. Velkou oporou mu bude Oliver (Taclík), který mu dokáže poradit, ale občas se neudrží a trošku se mu vysmívá.

Pro Dalibora Gondíka byla práce na seriálu zábavná i proto, že se potkával s bývalým spolužákem a švagrem Jiřím Langmajerem. Rád se také potkal před kamerou s Markem Taclíkem, se kterým se střetává v divadle. Na rozdíl od ostatních nováčků se Gondík nemusel učit zacházet s pistolí a pouty, protože on si jen občas zařval v kanceláři.

Ema Businská

Hes a Ema Businská
Hes a Ema Businská | Zdroj: TV Nova

Hodně velkým překvapením bude laborantka Hana Brodská, nevlastní dcera Tomáše Benkovského. Ema Businská není seriálovým divákům neznámá, protože se nedávno představila v zajímavé roli v seriálu Zlatá labuť, kde jako nepříjemná a nepřátelská prodavačka nakonec ukázala, jak zranitelná a citlivá je.

Pro Emu je to tentokrát první role v kriminálním žánru. Svou postavu charakterizuje jako rozumnou a houževnatou mladou ženu, která chce dělat medicínu. Se seriálem vyrostla, protože se na něj pravidelně dívali rodiče. Na natáčení ocenila hlavně přátelskou atmosféru a společnost zkušených herců.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text