Kino z gauče: Dokument o válce celebrit, romantický seriál i dlouho očekávaný návrat Zlaté labutě

Kino z gauče: Dokument o válce celebrit, romantický seriál i dlouho očekávaný návrat Zlaté labutě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Johny Depp a Amber Heard dokázali zabavit bulvár na několik let. To, že vyprali špinavé prádlo na veřejnosti, nakonec ublížilo oběma – přišli o řadu pracovních příležitostí. Nikdo také moc nestál o to vědět, jak to u nich doma chodilo, když za sebou zavřeli dveře.

Netflix

Depp v. Heard (2023)

Třídílná série může vrhnout nové světlo na příběh, o kterém si každý myslí, že ho už zná. V nabídce videotéky je od 16. srpna.

V roce 2018 Amber Heard napsala komentář pro list Washington Post o své zkušenosti se sexuálním zneužíváním. Bývalého manžela Johnnyho Deppa nezmínila jménem, ​​ale poté, co byl článek zveřejněn, se ozval jeho tým právníků s prohlášením, že způsobila nenapravitelné škody na Deppově kariéře.

Depp žaloval Heard o náhradu škody ve výši 50 milionů dolarů. V reakci na to Heard podala protinávrh na 100 milionů dolarů. V dubnu 2022 začal ve Fairfaxu ve Virginii proces Depp vs. Heard. Na rozdíl od většiny vysoce sledovaných případů byly v soudní síni povoleny kamery. Následovalo šestitýdenní šílenství médií, veřejné spekulace a vášnivé kampaně na sociálních sítích, které argumentovaly nevinou jedné nebo druhé strany.

Depp v. Heard, nová limitovaná série od režisérky Emmy Cooperové, pokrývá soudní proces s cílem podat neutrální přehled toho, co se stane, když soud veřejného mínění začne zastiňovat realitu. Třídílná série poprvé představuje svědectví Deppa a Heard vedle sebe, přičemž využívá 200 hodin živého vysílání zkušebního zpravodajství od hlavních zpravodajských a občanských komentátorů na TikTok a Twitteru.

Nakonec Depp v. Heard poukazuje na roli sociálních médií v procesu a vyvolává provokativní a nepříjemné otázky o tom, jak mohly rozhovory probíhající mimo soudní síň ovlivnit jeho výsledek.

Dokonalá pohádka (2023)

Španělská pětidílná minisérie vznikla podle stejnojmenného románu Elisabet Benavent. Margot a David jsou dva mladí lidé z opačných světů, jejichž životy se jednoho dne nevyhnutelně zkříží. Margot je dcerou z bohaté rodiny, dědičkou prestižního hotelového impéria. Žije zjevně velmi šťastným životem, ale s obrovskou prázdnotou uvnitř. Dokonalý snoubenec, milující rodina a dobrá práce jako by nestačili.

V tomto životním období se setkává s Davidem, chlapcem, který žije ze dne na den. Má tři zaměstnání, jen aby vyžil. Jeho příchod způsobí v Margotině životě chaos. Aniž by se to mohlo zdát, tato křižovatka je přesně to, co jeden a druhý potřebují, aby znovu získali nadšení pro život.

HBO

Miliardy

Přichází sedmá a definitivně poslední série amerického seriálu, který se na obrazovkách objevuje od roku 2016.

Největší novinka? Axe – Boby Axelrod (Damian Lewis) se vrací poté, co oblíbená postava zmizela a šéfem Axe Capital se stal jeho dlouholetý rival Mike Prince (Corey Stoll). Boj o moc bude pokračovat i v sedmé sezóně.

V poslední sezóně nebudou chybět Giamatti a Stoll, ale i další stálice včetně Maggie Siff jako Wendy Rhoades a Davida Costabilea jako Mika Wagnera. V ději bude také Asia Kate Dillon, která hraje Taylor, Condola Rashad jako Kate Sacker a Jeffrey DeMunna jako Chuck Rhoadese Sr.

A co je nejdůležitější, Lewis zažívá svůj velký návrat. Herec nedávno oznámil, že se znovu připojí k obsazení a oživí svou roli pro sedmou řadu. Někoho to možná nepřekvapí, protože už při odchodu na konci páté sezóny prohlásil, že se možná vrátí. Ale dal si na čas.

Miliardy 7. série: Co se stane?

Hra na kočku a myš je připravená i pro sedmou řadu. Pokud jde o Axelroda, měl by se objevit v šesti z dvanácti epizod. V poslední sezóně se objeví staré rány a věrnost bude často testována. Jak uvádí tvůrci: Zrada nabývá epických rozměrů.

Bahno z Mississippi

Fanoušky Matthewa McConaugheya nebo Reese Witherspoon potěší dobrodružné drama vyprávějící příběh dvou chlapců, kteří se na ostrově uprostřed řeky Mississipi seznámí s Mudem. Ten má starostí nad hlavu. Poté, co v Texasu zabil muže, má v patách nájemné vrahy. Ve městě se objeví krásná Juniper, ale nebude sama a ovzduší začne houstnout.

Na festivale v Cannes si film vysloužil osmnáctiminutový potlesk.

Voyo

Zlatá labuť

Už 17. srpna se nedočkavé divačky mohou ponořit do seriálu plného intrik a velkých příběhů. Konečně se dočkáme odhalení, jak to bylo vlastně s Petrovou manželkou, která měla možná, a to i přes křehký vzhled, vše do detailu naplánované, aby Petra dotlačila ke svatbě. Hodně zajímavý bude příběh Evy a Grubera, který nebude úplně nevinný. A samozřejmě hodně napětí a nečekaných zvratů slibuje příběh Ireny.

Okupace

Už 21. srpna se objeví v nabídce film z roku 2021 s Antonií Formanovou, Martinem Pechlátem, Cyrilem Dobrým, Tomášem Jeřábkem a Otakarem Brouskem ml.

Režisér se rozhodl zasadit obyčejný příběh do těžké doby. Vše se točí kolem Rusa, který přijde do hospody prodat kanystr ukradeného benzínu. Jenže vše se zvrtne, když dojde na závody v pití a Rus vytáhne zbraň. Přítomní muži musí zvážit, jak se zachovat. Najdou někde v sobě špetku odvahy?

Prima+

Legenda o drakovi (Dračí princ)

Pokud nestihnete ruskou pohádku 14. srpna brzo ráno na Prima Max, můžete si ji najít ve videotéce. Velice dobře hodnocený fantasy příběh je milým překvapením. Obvykle musí Rusko za každou cenu nabízet všechno velké a impozantní, ale Indar Džendubajev odvedl dobrou řemeslnou práci.

Mira se vdává a ráda by viděla svého prince bojujícího s drakem, aby ukázal svou statečnost. Jara nechápe, proč má sestra takové nápady, ale Mira je rozmazlená a nikdy si neváží toho, co má.

A o únos drakem přímo z chystané svatby si řekla. Komorně pojatý příběh určitě potěší výpravou, sympatickou hlavní dvojicí herců a dobrým koncem.

Putin versus Navalnyj (2021)

Tento dokument o otravě ruského disidenta Alexeje Navalného nechává nahlédnout do života jednoho z nejmocnějších mužů současného světa.  

Navalnyj a jeho kauza jsou jednou z nejpalčivějších politických afér tohoto století. Kam až lze zajít a kdo je v čele země, která má jaderné zbraně a není na druhé straně světa?

Dokument se vrací zpět k události, kdy Navalnyj zkolaboval v letadle na cestě z Tomska do Moskvy, údajně na následky dehydratace a nadměrného množství alkoholu. Teprve až při ošetření v Berlíně byly odhaleny stopy novičoku. Pro jeho přítomnost v těle nedokázal nikdo podat rozumné vysvětlení.

Jako z akčního filmu potom vypadal rozhovor Navalného s agentem, který se ho pokusil zabít. Navalnyj se vydával za jednoho z jeho mužů a podrobně s ním probral, proč otrávení novičokem nevyšlo. Podle vraha byl let příliš krátký – kdyby byl Navalnyj ve výšce 9 tisíc metrů déle, působení novičoku by nepřežil. Jenže pilot byl z událostí na palubě letadla vystrašený, a proto místo letu do Moskvy přistál na žádost lékaře v Omsku. Jen díky tomu Navalnyj přežil.

Zdroje článku: