Ulice: Polepšený Jirka Hložánek si zvolil trochu jiný životní směr

Ulice: Polepšený Jirka Hložánek si zvolil trochu jiný životní směr
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dříve byl jedním z největších floutků mezi mladší generací postav Ulice, nyní se vrací zpět jako politik, který se jako člověk poučil z vlastních chyb. Bude snažit ukázat, že se dá politika dělat lépe, než ukazuje jeho otec? A kdo to vlastně Jirka Hložánek je?   

Namyšlený mladík a magnet na problémy

Jirka Hložánek je ze silné generace kolem Terezy Jordánové, Matěje Jordána, Mikiho Seidla a dalších. Zatímco Tereza a Matěj patřili vždy mezi kladné postavy, Jirka Hložánek, jehož ztvárňuje herec Ondřej Havel, patřil mezi ty záporné.

Za dob studia na gymnáziu si nejednou zadělal na velký průšvih a své si s ním zažila také tehdejší profesorka Miriam Hejlová, která si k němu nakonec našla cestu a viděla v něm, že zase není tak špatným člověkem, jak se na první pohled zdálo. Jeho pracovní směr se nakonec začal formovat v oblasti IT, ve kterém začali rozjíždět společně s Mikim Seidlem a Matějem Jordánem svůj vlastní byznys.

Ten nějakou dobu fungoval, po nějaké době to však začalo trošku „skřípat“. A především kvůli Magdě, společné kamarádce Jirky a Mikiho, po které oba kluci toužili, a soupeřili o ni mezi sebou. Tuto životní etapu však Jirka nechal za zády a nyní se rozhodl zvolit trochu jiný životní směr, a především jinou sféru na trhu práce, neboť se přesunuje do politiky.   

     

Mladá politická krev a rodinná rivalita

Jablko nepadá daleko od stromu, a tak se možná není příliš čemu divit, že Jirku Hložánka to do komunální politiky zkrátka táhne. Jeho otec Antonín Hložánek je totiž zkušeným a mnohaletým politickým funkcionářem a nyní i „staronovým“ starostou jejich městské části. Tonda je zběhlý v politických kruzích a jen tak něco jej už nepřekvapí. To se ovšem změní, když na scénu jejich místní samosprávy přijde jeho syn Jirka, který je tím posledním, ve kterém by Tonda chtěl mít konkurenci.

Jirka je však odhodlaný, že svému otci ukáže, jak může politiku uchopit z trošku jiného konce a že být nejvyšším představeným jejich městské části se dá i trošku jinak, než si Tonda myslí. Do voleb tedy Jirka a Tonda půjdou jako hlavní rivalové. I přesto však bude mít Jirka oporu ve svém politickém názoru, a to u Lumíra Nykla, se kterým si začne rozumět více, než si kdy mohl myslet. Jak nakonec dopadnou volby a jak to ovlivní vztah Jirky a Tondy? To se zanedlouho všichni dozvíme.