Jedna rodina: Vašek Matějovský přiláká k obrazovkám hlavně ženské publikum

Jedna rodina: Vašek Matějovský přiláká k obrazovkám hlavně ženské publikum
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Produkce si od nových tváří v seriálu slibuje oživení děje a sympatický Vašek Matějovský by mohl k obrazovkám přilákat i mladší ročníky. Patří mezi oblíbené herce a moderátory a byl také velkým favoritem v loňské reality show Survivor.

Extrémní pobyt v divočině zvládal dobře, ale nakonec ho zradilo zdraví a musel ze soutěže ze zdravotních důvodů odstoupit. To hodně fanoušků této reality show zklamalo.

Vašek Matějovský v reality show Survivor 2023
Vašek Matějovský v reality show Survivor 2023 | Zdroj: TV Nova

V seriálu Jedna rodina se objeví Matějovský se svou hereckou kolegyní Patricii Pagáčovou. Jeho postava Viléma bude určitě hodně oblíbená. Je to úspěšný mladík, který si musí vyřešit nějaké problémy. Velice těžce se musí poprat s tím, že kvůli problémům musel ukončit dobře rozjetou sportovní kariéru. Teď se snaží nějak přežívat a dostat se zpátky na vrchol. Od sportovce by člověk očekával disciplínu a rozvahu, ale i v tom je Vilém jiný. V jeho životě je chaos a zodpovědnost není jeho nejsilnější vlastností.

Vašek o své postavě říká:

Vilém není v žádném případě špatný člověk, jenže když ho něco napadne, jde to okamžitě udělat, pak ho napadne něco jiného, tak od toho prvního odejde. To způsobuje spoustu rozporuplných situací.

​Se svou postavou má mnoho společného. Často se do něčeho pustí, aniž by přemýšlel nad následky. Teprve později si řekne:

 Aha, možná jsem se nad tím mohl zamyslet.

​Vilém se v Jedné rodině zamiluje do Olgy, která je jeho absolutním protipólem.

Říká se, že se protipóly přitahují. Mně osobně to přijde jako dost velké klišé, ale do jisté míry na tom něco je, že vás láká to, co u sebe nemáte. A baví vás to na tom druhém. Myslím, že je to taky trochu o tom, že si říkáte, že toho druhého můžete třeba trošku napravit nebo přetáhnout na svoji stranu. A pak se navzájem v tom vztahu tak trochu přetahují a v tom je možná právě ta zábava,

dodal herec.

Podle prvních obrazů je zřejmé, že to dvojici na place opravdu ladí. Není to ani první společné natáčení a Vašek se s Patricii Pagáčovou zná už dlouhá léta. Sám si ani nepamatuje, kdy se vlastně poznali, ale jako herci se spolu objevili už v seriálu Ulice.

Nedávno se také objevili společně v seriálu O mě se neboj, kde hrála Patricie těhotnou kamarádku hlavní hrdinky. A Vašek tam byl rovnou u jejího seriálového porodu. Oba si toto hodně zajímavé natáčení pamatují.

Matějovský v seriálu TV Nova O mě se neboj
Matějovský v seriálu TV Nova O mě se neboj | Zdroj: TV Nova

Vašek zavzpomínal také na trochu složité začátky natáčení Jedné rodiny. Úplně na začátku měl jeho Vilém v lehce podnapilém stavu omylem vstoupit do bazénku s vodou a nebylo úplně snadné předstírat opilost a zároveň bedlivě sledovat okolí a vstoupit do vody přesně podle pokynů v pravý čas a tou správnou nohou. Svou postavu vidí jako hodně zábavnou a věří, že bude bavit i diváky.

Zdroje článku: