Přijde pro Jaroslavu Obermaierovou konec v Ulici, kde hraje již 16 let?

Přijde pro Jaroslavu Obermaierovou konec v Ulici, kde hraje již 16 let?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečku Jaroslavu Obermaierovou mají diváci tu čest potkávat na televizních obrazovkách jako Vilmu Nyklovou v seriálu Ulice už celých 16 let! A jaká je ve skutečnosti představitelka Vilmy?

Jaroslava Obermaierová se narodila v roce 1946 v Praze. Divadelní prostředí jí není vůbec cizí, jelikož se už v útlém věku začala věnovat baletu, do kterého se zamilovala. Na jevišti se objevila už v 10 letech v Národním divadle, kde vystupovala a v operách a jejím milovaném baletu. Toho ovšem zanechala, jelikož jí začalo více zajímat herectví. A tak po střední škole šla na DAMU.

Díky erotické scéně ve snímku Souhvězdí panny se z Jaroslavy stala velmi opěvovaná a žádaná herečka.

Láska k divadlu

Její láska k divadlu jí nikdy neopustila. Po nějaký čas působila v kladenském divadle Jaroslava Průchy. Od roku 1970 byla přes dvacet let v Divadle E. F. Buriana v Praze. K její smůle ale divadlo po dvaceti letech zavřelo a Jaroslava navázala spolupráci s jinými divadelními společnostmi. 
Ale i v televizi se objevuje pravidelně.

Už v 60.letech si zahrála ve filmu Kladivo na čarodějnice. Později ztvárnila i druhou manželku Blanku Zemanovou v oblíbeném seriálu Třicet případů majora Zemana. 
Zdá se vám, že jste Jaroslavu ale slyšeli i někde jinde? Pak nejste daleko od pravdy. Jaroslava Obermaierová se totiž ráda věnuje i dabingu a svůj hlas propůjčila známé, americké herečce Whoopi Goldbergové. Její hlas můžeme slyšet i v tragikomedii Válka Roseových nebo Policajt ze školky.

A co dělá ve svém volnu?

I přesto, že podstatnou část tato herečka trávila ve městě, svoje volno nejraději tráví na své chalupě, kde chodí na houby nebo pozoruje zvířata. Krom toho se Jaroslava věnuje i charitativním nadacím, které podporují děti z dětských domovů. 

Sama herečka ale nedávno přiznala, že si nepamatuje, kdy měla skutečné volno. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Konec v Ulici?

O jejím konci se hovoří už poměrně dlouho. A to vzhledem k hereččině zdravotnímu stavu. Herečku totiž trápí zdravotní komplikace, kvůli kterém strávila nějakou dobu v nemocnici. Přesto ale krátce po propuštění nastoupila do Ulice, kde hrála dokonce i na vozíku.

„Můj důchod by mi nestačil na život, pracovat musím, abych nestrádala, proto i tolik pracuji. Ale pak ráda utíkám na svou chalupu, kde i žiji, protože potřebuji klid,“ vysvětlila herečka.

Nejsou to ale jen peníze, co jí drží u hraní. Především ale i její psychický stav. Jaroslava Obermaierová to kdysi vysvětlila tím, že by nemohla být doma zavřená jako důchodkyně, protože hraní jí udržuje ve formě, a především ve skvělém kolektivu.

A jak to vypadá s její postavou, kterou v Ulici ztvárňuje?

Bistro nyní čelí konkurenci s vedlejším podnikem, který má na starosti nová majitelka. Jelikož je ale Vilma starší osoba, měla by se hlídat, aby předešla tak infarktu, který by jí mohly způsobit čím dál častější konflikty s hospodou U Jindřicha.

Zdroje: