Jak si tvůrci poradí s těhotenstvím hereček. Změnou scénáře a originálním maskováním

Jak si tvůrci poradí s těhotenstvím hereček. Změnou scénáře a originálním maskováním
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zejména během natáčení seriálů je běžné, že některá z hereček otěhotní. Natáčení je ale nasmlouvané dlouho dopředu a nezbývá než se rostoucí bříško pokusit zamaskovat.

Přátelé

Natáčení seriálu trvalo celou jednu dekádu a herečky navíc byly právě ve věku, kdy se dá početí očekávat. Těhotenství Lisy Kudrow (Phoebe) přišlo ve 4. sérii. Toho scénáristi hbitě využili a v seriálu otěhotněla i její postava. To tak, že čekala děti svého bratra. Byla to ovšem trojčata, a tak museli maskéři herečce břicho dokonce zvětšit. Zajímavostí je, že ve skutečnosti porodila v den premiéry série. Zásadnější problém nastal, když během natáčení závěrečné série otěhotněla i herečka Courteney Cox. Její postava totiž děti mít nemohla, těhotenství tak do scénáře nezapadalo. Štáb se jí břicho snažil zakrýt, očím pozornějšího diváka to ale neuteče.  

Čtěte také: Kteří hollywoodští herci se objevili jako vedlejší postavy v seriálu Přátelé?

V takových případech kostyméři vybírají volné oblečení, případně se scény uzpůsobují tak, aby herečky seděly nebo měly břicho zakryté například kabelkou. Kromě velikosti a střihu oblečení také často sází na pestré motivy, které tak neupozorňují na tvar postavy. 

Scarlett Johansson v Avengers: Age of Ultron 

Produkce toho snímku zvolila jinou strategii. Kvůli těhotné Černé vdově kompletně přeházeli natáčecí harmonogram. Její scény se natáčely nejdříve, dokud nebylo těhotenství od pohledu nápadné. Johansson ale práce velmi zmáhala, natočily se tak nutné záběry a v řadě dalších ji nahradily dablérky. 

Čtěte také: Šestice Přátel a jejich skuteční partneři. Která dvojice se dala dohromady

Lena Headey ve Hře o trůny

Dabléři jsou v těchto případech opravdu nápomocní. V 5. sérii Hry o trůny byla Lena Headey (Cersei) v pokročilém stádiu těhotenství. V scénáři ale byl daný moment, kdy přejde po pokoji úplně nahá. I to vyřešili za pomoci dablérky a co je na tom nejlepší – nikdo její těhotenství nepoznal. 

Čtěte také: Nejžhavější filmové scény aneb které herečky se v bikinách nejspíš narodily