HBO Go, Now, Max: Jak je to na českém trhu

HBO Go, Now, Max: Jak je to na českém trhu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Společnost Warner Media v letošním roce spustila novou streamovací platformu HBO Max. V současnosti provozuje již tři takové služby, jaké jsou mezi nimi rozdíly a co bude s dvěma původními?

HBO Go

Tato služba byla spuštěna v roce 2010 jako online filmotéka kanálu HBO. Přístup k službě původně šlo získat pouze automaticky k předplatnému HBO, teprve v roce 2017 umožnila společnost zakoupení předplatného pouze samotné online služby. Přehrávat lze na webové stránce www.hbogo.cz, v aplikaci pro Android i iOS, případně také na chytrých televizích. Služba je v České republice stále dostupná, zatímco ve Spojených státech jí s nástupem HBO Now a Max již odzvonilo. 

 

HBO Now

HBO Now bylo určené širší veřejnosti, která upouštěla od sledování televizních kanálů. Účelem bylo zpřístupnit obsah také divákům, kteří nemají HBO na své kabelové televizi. Přestože se tímto krokem HBO pokusilo konkurovat Netflixu, čemuž v zahraničí částečně dostáli, v Česku stále není dostupná. Předplatné v Americe vyjde na 15 dolarů, s příchodem HBO Max to však vypadá, že se této platformy v tuzemsku vůbec nedočkáme. Díky možnosti samostatného předplatného ale HBO Go víceméně plní stejnou funkci, a to za cenu 159 Kč, tedy zhruba polovinu americké sazby. V letošním červenci společnost upravila název této videotéky na stručnější HBO. 

 

HBO Max

Aby platforem nebylo málo, v květnu roku 2020 bylo spuštěno HBO Max. Co nového ještě může online streamovací stanice přinést tentokrát? Jde zejména o obsáhlejší katalog filmů, seriálů a pořadů, a to nejenom z produkce Warner Media, ale zakoupili také vysílací práva od třetích stran. Téměř na půl miliardy dolarů vyšla vysílací práva sitcomu Přátelé. Navíc bude postupně vydávat obsah vytvořený speciálně pouze pro HBO Max. Uživatelům HBO (Now) nyní zdarma nabízí přechod na novou službu. Důvod, proč nebyla původní služba přímo updatovaná na Max, jsou problémy s podporou u některých systému. V budoucnu k tomu zřejmě společnost bude směřovat. 

Jisté ale je, že na českém trhu se toho hned tak nedočkáme. „Pokud hledáte HBO Go - Zkuste HBO GO,“ jasně hlásá reklamní slogan. Nemusíme se ale bát, že by nás HBO ochudilo o některé tituly. Na HBO Go nyní najdeme i originály vytvořené pro Max a celá nabídka se stále rozšiřuje.