Frčíme aneb animovaná komedie, která nadchne celou rodinu

Frčíme aneb animovaná komedie, která nadchne celou rodinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdysi dávno náš svět byl plný magie a kouzel. Nechte se přenést zpět do tohoto světa a prožijte dobrodružství s dvěma malými elfy. Film nadchne vás i vaše děti.

Nenechte se ujít animovaný příběh dvou malých elfů, kteří se vydají za dobrodružstvím a pokusí se najít na světě alespoň zbytky magie. Tato komedie upoutá především vaše děti a mladistvé, ale rozhodně se u ní pobavíte také vy, protože český dabing je udělán opravdu velmi kvalitně a překlad je nápaditý.

Kdysi byl svět plný magie

Kdysi byl svět plný kouzel, ale magie se začala pomalu vytrácet. Způsobil to vynález elektřiny a spalovacích motorů. Na magický svět se pomalu zapomnělo. Dnešní elfové, skřítci, zlobři a jiní jsou spořádanými občany, chodí do školy nebo práce a stravují se v restauracích. Magie přece jen nezmizela úplně. Šestnáctiletý Ian dostane k narozeninám kouzelnou hůl a zaříkadlo, s nimiž může vyvolat ducha svého mrtvého otce. A taky toho využívá.

Dva malí elfové chtějí pomoct svému otci

Když však jednoho dne otce vyvolá, ale objeví se jen dolní polovina tatínka, ví, že mu musí pomoct. Vydá se proto se svým starším bratrem hledat krystal, který jejich otci pomůže. Problém je v tom, že na to mají pouze 24 hodin. Po cestě se jim přihodí plno zajímavých zážitků, ale na to se už podívejte sami, jak to všechno dopadne a co tito dva malí elfové zažijí na cestě za krystalem.

Celé zpracování filmu se povedlo

Postavy ve filmu Frčíme jsou ručně animované, a jejich autoři si dali opravdu záležet na kvalitní řeči těla a obličejové mimice, kterou má každý jinou, což dodává postavám na jejich autentičnosti. Možná více, než celou zápletku filmu si vychutnáte efekty, a hlavně nápady, jakými byl film zpracován. Zde se fantazii opravdu meze nekladou a překvapí vás svou jedinečností.

Film zaštiťuje studio Pixar

Tuto animovanou komedii, představilo světu studio Pixar. U nich je známo, že před každým svým filmem pouští také krátký film, a komedie Frčíme je první, před kterou se pouštěl jiný snímek, než který vyrobila tato společnost. Důvodem je to, že studio Pixar má momentálně rozděláno hned několik filmů, a proto neměli čas věnovat se také krátkému filmu, jak je u nich zvykem. V budoucnu se k tomu však chtějí vrátit.

Režie je ujal Dan Scanlon

Režie i scénáře se ujal Dan Scanlon, který stojí například také za snímkem Univerzita pro příšerky z roku 2013.

Animované postavy hrají:

  • Chris Pratt, který spolupracoval také na filmu Lego® příběh a Lego® příběh 2,
  • Tom Holland,
  • Juli Louis-Dreyfus,
  • Octavia Spencer a další.

Nenechte si ujít další skvělý film se studia Pixar, který nadchne celou rodinu, a na dlouhou dobu na něj nezapomenete.