Esmeralda: Vzpomínáte si na slepou dívku, která pobláznila svět? Legendární Esmeralda se změnila k nepoznání

Esmeralda: Vzpomínáte si na slepou dívku, která pobláznila svět? Legendární Esmeralda se změnila k nepoznání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mexická telenovela měla zvláštní osud. Hodně se o ní mluvilo, většina lidí se nechala slyšet, že je to strašná hloupost, ale především ženy si nenechaly ujít ani jeden díl. Dalo by se říct, že Esmeralda měla opravdu široké publikum, ale tajné.

Byla hezká a ženy jejím prostřednictvím zapomínaly na všední starosti a hledaly romantickou lásku. Dnes by se nám děj telenovely zdál přihlouplý, ale v devadesátkách se z Esmeraldy stal kult, a to nejen u nás. K obrazovkám přitáhla miliony lidí z celého světa, kteří si nenechali ujít ani jedinou ze 137 epizod. Trpělivost se vyplatila a Esmeralda a José Armando se nakonec vzali.

A tak to všechno začalo

Příběh začíná příjezdem bohatých manželů z Mexico City, dona Rodolfa Peňarreala a jeho těhotné ženy Blanky, na panství Casa Grande. Žena zde porodí, ale děvčátko vypadá jako mrtvé. Porodní bába Dominga a Blančina služebná Crisanta se dohodnou, že Blančino dítě vymění za zdravého chlapečka. Jeho matka zemřela při porodu, otec už dávno předtím.

Vypadá to tedy na dobrý skutek. Dítě dostane rodinu a manželé vytouženého potomka. Rodolfo je nadšený, že má syna, a s manželkou ho pojmenují José Armando.

Když si Dominga přinesla holčičku k sobě do chýše, aby našla vhodné místo na hrob, holčička otevřela oči. Dominga si dívku nechala a dala jí jméno Esmeralda, neboť její zelené oči měly barvu smaragdu. Byly krásné, ale nic neviděly.

A příběh pokračuje za mnoho let, když už Esmeralda a José Armando dospěli. Z něj se stal lékař a co nevidět se má oženit se sestřenicí, kterou mu rodina vybrala. Esmeralda žije v nuzných podmínkách v chýši, ale pro její upřímnou povahu ji všichni z vesnice milují.

A když se dva mladí lidé potkají, začíná příběh plný lásky a vášně, ale i pletich, závisti, předsudků a lží. Cestou plnou strastí se hlavní hrdinové nakonec dostanou k vytouženému štěstí.

Popularita v mnoha zemích

Mexická telenovela udělala z Leticie Calderón hvězdu i za hranicemi Mexika. Za svou kariéru jich už stihla natočit přes třicet. Esmeralda byla asi jedinou postavou, která byla křehká a zranitelná. Právě tato role jí otevřela dveře do světa. V dalších projektech už hrála většinou silné a energické ženy, které si umí prosadit svá práva.

I přes velkou lásku v telenovele se Leticia Calderón a představitel José Armanda v podání herce Fernanda Colunga nesnášeli od prvního okamžiku a ani dlouhé natáčení na tom nic nezměnilo. V napjaté atmosféře Leticia dokonce prosazovala, aby telenovela skončila tragicky, protože jí bylo proti srsti se svým hereckým partnerem prožívat štěstí. Také tvrdila, že v životě to většinou tak dobře nedopadne.

V osobním životě už to tak slavné nebylo

Možná tušila, že její osobní život nebude zrovna procházkou růžovým sadem. První manželství se zubařem jí vydrželo rok. Ani druhý pokus s advokátem nevyšel. Z druhého manželství má dva syny, první se narodil s Downovým syndromem, což hvězdě telenovel změnilo pohled na svět a o svém poznání napsala knihu.

Následovaly další vztahy, někdy i s výrazně mladšími muži, ale láska jako z telenovely ji nepotkala. Dnes se věnuje především rodině, občas si ještě zahraje nějaké menší role a v latinské Americe je stále velice uznávanou herečkou.

Zdroje článku: