Dnes v Ulici: Setkání dvou Kryštofových bývalek v Coolně bude pro Karlu docela trapné. Stejně, jako je pro Vítka kouření Ivy

Dnes v Ulici: Setkání dvou Kryštofových bývalek v Coolně bude pro Karlu docela trapné. Stejně, jako je pro Vítka kouření Ivy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To, co se Karle dlouho honí hlavou, si bude moci v tomto díle dokonale ověřit. Sama sebe se ptala, jestli je možné, že by k sobě Mára s Monikou znovu zahořeli. Nahodilá káva v Coolně jí na to odpoví docela přesně. Ptát se naštěstí nemusí Vítek Ivy. Ta mu totiž sama přizná, že s Duškem tajně kouří.

Karla neztrácí pouze Kryštofa, nýbrž i jeho rodiče

Když Karla s Kryštofem stáli před otázkou rozvodu, zapřísahala se Věra Marečková, že o ni Karla nikdy nepřijde, protože ji vždycky bude brát jako dceru. Ale podle posledních událostí to tak rozhodně nevypadá. Mámě bude vždycky přednější štěstí jejího syna, ač bývalou snachu milovala sebevíc. Karla tak na vlastní oči uvidí, jak Věrka s Lubošem Moniku láskyplně obletují. Náhodně se totiž zastaví v Coolně na kávě, aby dodělala nějakou svou práci, když v tom se v podniku začínají scházet lidé, mezi nimi i Věrka, Luboš, dokonce i Kryštof s kluky. Bylo by hloupé, aby pozvání na promítání, které dostala na poslední chvíli, odmítla. A proto je alespoň ráda za chvilku s kluky a vhled do aktuální situace svého bývalého manžela.

Věrka se chová docela hloupě 

Setká se tam s Monikou, a ta jí připadá i docela sympatická. Jak jí ale může být sympatický někdo, kdo pravděpodobně bude dělat jejím klukům novou macechu? Nejvíc zarážející je fakt, jak se k Monice staví Věrka. Ta jakoby našla svou ztracenou dceru. Přitom podle Kryštofova vyprávění se k Monice nechovala vždy úplně hezky. Dokonce mohla být jedním z důvodů, proč se rozešli. Ale teď je všechno jinak – Věrka se dokonce do Moničiny přízně až trapně tlačí. Vypadá to, že by jí vůbec nevadilo, kdyby Karlu vedle Máry nahradila.

Vítek nemusí Ivu zpovídat, protože ta mu své cigarety na tajňačku vyzradí sama

Od té doby, co se Klímovou rodinou prohnalo tornádo jménem Žofka, Dušková a Dušek, si Vítek připadá jako Alenka v říši divů. Nemůže si nevšimnout, že ačkoliv se Žofka už nepoškozuje, Duškova blízkost u Ivy přetrvává. Dokonce je přistihl, jak si spolu dávají cigaretu. Když pak pozoruje Ivu se žvýkačkou, neudrží se a poznamená, jestli je to teď nová móda. Iva, která se vznáší na obláčku Duškovy pozornosti, v tom zas až tak velký problém nevidí. Naopak ještě Vítka osočuje z toho, že doma sedí jako pecka. Ale má se Vítek opravdu bát? Nebo si jen Iva dopřává pocit nově nabytého sebevědomí? Neměl by pro vztah začít něco dělat? Nějak jej oživit? Možná to probere s Milošem. Ten by ostatně něco takového u své ženy nepřipustil! 

Možná by se sama Iva měla krotit

Ale možná je to Iva, která zachází až moc daleko. Jakoby omládla a v Duškových očích i zkrásněla. Už dlouho nezažívala to, co teď zažívá s Duškem. A vůbec ji nezajímá, jak se vedle ní musí cítit Vítek. Už asi zapomněla, jak jí samotné bylo nepříjemné, když se kolem manžela motala atraktivní Dita.

Zdroj článku:
  • Autorský text