Coach Carter (2005): Příběh je pravdivý na 98.5 procent, říká trenér

Coach Carter (2005): Příběh je pravdivý na 98.5 procent, říká trenér
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ken Carter byl obyčejným trenérem basketbalu na jedné střední škole v Kalifornii. Jednoho dne ale tým rozpustil, protože nebyl spokojen se studentskými výsledky hráčů. Chtěl jim ukázat, že jsou v životě důležitější hodnoty, než se jen strefovat míčem do koše. Jeho gesto se setkalo s velkým mediálním ohlasem a o celou věc se začal zajímat i Hollywood.

"Když mi volal producent, telefon jsem mu dvakrát položil, myslel jsem, že jde o vtip," vzpomínal Carter v pozdějším rozhovoru. "Psalo se o mně v novinách, to ano, ale nikdy by mě nenapadlo, že by o mně chtěl někdo natočit film... Pak producent zavolal potřetí, a to už jsem si jeho jméno vyhledal na internetu, abych se přesvědčil, jestli nekecá." 

Trenér dodal produkci k filmovému příběhu veškeré podklady a při natáčení působil jako poradce. "Byl jsem tam každý den. Můžu říct, že film je z 98.5 procent pravdivý," prohlásil. 

Jeho postavu na plátně ztvárnil slavný Samuel L. Jackson. "Je to opravdový profesionál," ocenil herce trenér Carter. "Nejenže si pamatuje svůj text, pamatuje si i texty všech ostatních herců. Má fotografickou paměť a na plac přicházel vždycky perfektně připravený." 

Zato s mladými herci, kteří před kamerou stáli poprvé, byl prý někdy kříž.

"Když se nedostavili na zkušební záběry, nechal jsem je udělat sto kliků," směje se Carter, který dnes už netrénuje basketbal, ale učí mládež respektu, disciplíně a životním hodnotám.