Nově sledovaný seriál Sweet Tooth: Chlapec s parožím k vidění nyní na Netflixu

Nově sledovaný seriál Sweet Tooth: Chlapec s parožím k vidění nyní na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jistě jste zaregistrovali, že na kanálu Netflix se v poslední době objevují nové seriály, které si získávají sledující svou popularitou. Nejinak je tomu i v případě seriálu Sweet Tooth: Chlapec s parožím, který je právě na této službě k vidění již od léta.

Jedná se o zcela odlišný snímek, než na jaký jsme doposud zvyklí. Těšit se můžeme na dobrodružný fantasy seriál, který je určen spíše mladším sledujícím, ale i rodinám s dětmi. Dalo by se říci, že na chuť si přijde každá věková kategorie. Pojďme se tedy společně podívat na to, o čem je vlastně řeč.

O čem je nově vzniklý seriál?

Vyprávění, které jsme ještě neměli možnost nikde vidět. To teď letí na Netflixu. Jedná se o příběh, kde hlavním hrdinou je malý chlapec. Nejde však o obyčejné dítě, spíše naopak. Mluvíme o zcela výjimečném dítěti, o dítěti, které se od jiných odlišuje.

Je to totiž napůl člověk a napůl jelen. Ano, opravdu. Vypráví se příběh o chlapci s jelením parožím.

Sledujeme zde počínání tohoto chlapce, který ve světě, kde vládne katastrofa, se přidá k partě lidí a jiných podobně deformovaných dětí. Ti všichni společně pak kráčí světem a hledají odpovědi na zapeklité otázky, kterých má každý požehnaně. Na otázky, které je provázejí jejich celým životem. Na otázky, na něž je často velmi obtížné odpovědět. Hlavní hrdina, chlapec Gus, je tak mezi svými a nepřipadá si na celém světě sám a odstrčený.

Spojitost s dnešní dobou

Mnohým by se mohlo zdát, že Netflix vydal seriál jako jakousi odezvu na nynější dobu, tedy covidovou pandemii. Pravda je však taková, že předloha k seriálu vznikla již v roce 2009, a byl jí komiks se stejným vyprávěním.

Scénář se psal již od roku 2016 a první natáčení pak bylo zahájeno ještě před touto pandemií, v roce 2019. Proto premiéra byla až dva roky po skončení natáčení.

 

Zdroje: