Chataři ze Švihova: Michal Suchánek točí seriál, který opět vsází na posedlost českého národa trávit čas chatařením

Chataři ze Švihova: Michal Suchánek točí seriál, který opět vsází na posedlost českého národa trávit čas chatařením
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Michal Suchánek neusedl na režisérskou židli poprvé, ale nyní to vypadá, že tentokrát to pojal jako spojení práce a zábavy. Do seriálu tak obsadil svou dceru, přátele, děti přátel, známé režiséry z branže i producenta.

Na natáčení mu kývl i Jiří Langmajer, a to hlavně proto, že si v osmidílném seriálu zahraje s manželkou Adélou Gondíkovou. Pracovní vytížení obou herců je velké, a tak budou mít příležitost trávit čas spolu, navíc ještě za honorář. Podobně to má i herec Igor Chmela s partnerkou Janou Janěkovou.

Myslím si, že jsem to psal z nějaké vypočítavosti, protože Češi jsou chatařením postižení. Měl jsem pocit, že to prostředí, zákonitosti chataření a životní styl chatařů každý zná,

uvedl Michal Suchánek, který po úspěchu dalších seriálů, jako byli třeba Chalupáři a novější Osada, vsadil téměř na jistotu, že si seriál své příznivce najde.

Náš seriál je hlavně o charakterech lidí, chatařů, kteří se setkávají na jednom místě, ale jejich životy, životní hodnoty a postoje jsou různé. Vycházel jsem z toho, co znám, postavy mají reálné předobrazy,

dodává Suchánek, který stojí i za scénářem seriálu.

Linda Rybová a další herečky během natáčení
Linda Rybová a další herečky během natáčení | Zdroj: Marek Novotný / FTV Prima

Pracovní prázdniny si s dětmi užije Linda Rybová, která má na natáčení své děti Františka a Josefínu. Rybová už je ostřílenou seriálovou herečkou. Kromě Ulice, kde už patří k hereckým trvalkám, se divákům nedávno představila v trochu nezvyklé drsnější roli v krimiseriálu Zákony vlka.

Suchánek měl od začátku jasnou představu, že Linda Rybová bude seriálovou manželkou Richarda Genzera.

Dal jsem je k sobě i z psychologických důvodů, abych na Geňu nebyl moc ostrý. Věděl jsem, že Linda bude svojí povahou tlumit moje výstupy, byla takový nárazník. Ona ví, že umím být na herce hodně naléhavý, a ona tou svojí mírumilovnou a vstřícnou povahou funguje na place jako psycholog, 

prozradil svou strategii režisér.

Trochu překvapivě se před kamerou objeví i režisér Petr Kolečko. Ten si zahraje roli proutníka z Prahy, a to mu nejspíš půjde velice dobře, jak v posledních měsících předváděl před bulvárem. A překvapivě bude mít ryšavou partnerku. Nebude to však jeho poslední milenka Nesvačilová, ale komička Iva Pazderková. Kolečko má s chatařskou mánií vlastní zkušenost a stojí také za vznikem seriálu Osada, který běží v repríze v letním programovém vysílání ČT a jehož premiérová řada se už chystá.

Zdroje článku: