Česko na grilu: Grily už jsou nažhavené, stejně jako porota. Jak se vaří bez chuti a čichu, popíše jedna ze soutěžících

Česko na grilu: Grily už jsou nažhavené, stejně jako porota. Jak se vaří bez chuti a čichu, popíše jedna ze soutěžících
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O čem je vlastně grilování? O pohodě, společnosti, chuti ukázat, co v kuchaři dřímá. Tato letní kratochvíle už se na českých zahradách zabydlela a je až s podivem, co všechno se dá na grilu připravit.

Jednotlivé soutěžní dvojice mají jinou taktiku, jak se jejím prostřednictvím dostat až na vrchol. Tedy k půl milionu korun, luxusnímu grilu a titulu. Deset dvojic se pokusí překonat všechny překážky a sáhnout si na to vše. Vyhraje maminka se synem, tatínek s dcerou nebo to budou kamarádi? Dokonce dojde i na podmínku. V jednom případě se bude vítězstvím podmiňovat svatba.

Porotcování se ujmou Zdeněk Pohlreich a Martin Svatek. Kdo se vyděsí, když je spatří, komu se bude chtít plakat a kdo se bude bát takovým borcům vařit?

Vypadnout v prvním kole nechce nikdo, to je jasné. Danny dokonce prohlásí, že kdyby vypadl v prvním kole, nemohl by už nikdy mezi kamarády do hospody.

Viera překvapí porotce tím, že v prvním kole připravuje lokše. Což porotce Martin Svatek ohodnotí lakonicky.

Vy si to ale opravdu děláte těžké, osobo.

Při hodnocení dojde k tomu, že David podtrhne svou maminku. Ta prohlásí, že je jídlo udělané dobře, David s ní nesouhlasí. Na to ale mají oba porotci jasný názor: „Maminka se má vždycky poslouchat…“ Protože to jídlo – bylo zkrátka skvělé.

Sledujte, jaké je rozložení sil, emoce i taktiky mezi jednotlivými dvojicemi. Která z nich vás bude bavit, koho byste rovnou poslali domů a jaké recepty byste si chtěli vyzkoušet.

Helena z pořadu Česko na grilu

Soutěžící Helena vstupuje do soutěže s hendikepem, který by rozhodně od soutěžení odradil většinu adeptů. Ztráta čichu a chuti jí po prodělaném covidu vydržela až do dnešního dne. Tedy do soutěžního dne, přesněji. Jaké limity kvůli tomu měla a jak si je uvědomovala?

Vzhledem k tomu, že je toto omezení součástí jejího života už několik let, naučila se s ním žít a potvrzuje:

S tímto omezením žiju od prosince 2020. Prostě to tak je. První dny jsem to brala jako 100% jistotu, že se to do pár týdnů vrátí, ovšem týdny se proměnily ve více než jen pár měsíců... Stále věřím, že to přijde. Určitě nás je více, kteří si neseme tyto covidové vzpomínky. Jsou okamžiky, kdy něco cítím. Ne vždy je to sice správná vůně, ale něco tam je a jsem z toho šťastná. Aktuálně už bezpečně poznám mrkev, jablko, papriku, rajče, vajíčko, kozí sýr a občas rukolu.

Co je pro Helenu na jejím postcovidovém syndromu nejhorší?

Smutné jsou pro mě chvíle, kdy je pro mě uvařeno a já to nemohu docenit se vším všudy. Nevzdám hold a uznání za kuchařovo umění v celé jeho parádě.

Dívejte se už v sobotu 23. 3. ve 20.15 na Primě.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text