Antonio Banderas považuje infarkt za nejlepší věc, co se mu kdy přihodila

Antonio Banderas považuje infarkt za nejlepší věc, co se mu kdy přihodila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hollywoodský herec Antonio Banderas oslaví v létě 60. narozeniny a ačkoli to na něm není vidět, začíná řešit zdravotní potíže. Už před třemi lety prodělal infarkt, za který je však osudu paradoxně vděčný.

"Jedna sestra v nemocnici mi vysvětlila, že srdce je skladištěm emocí. A varovala mě, že se v příštích měsících budu cítit smutný," svěřil se Banderas. "Měla pravdu. Nikdy jsem nebyl přecitlivělý, spíš jsem platil za drsňáka, ale najednou jsem brečel u filmu nebo při poslechu hudby. Pochopil jsem, že ve mně bylo hodně emocí, které se chtěly dostat na povrch. Vím, že budu znít jako blázen, ale infarkt byl tou nejlepší věcí, co se mi kdy přihodila," dodal herec.

Když se uzdravil a vrátil se k natáčení dramatu Bolest a sláva, režisér Pedro Almodóvar si povšiml, že se v něm "něco změnilo". Banderas najednou dokázal projevit skryté prožitky, což se hodilo k jeho roli rozpolceného umělce. 

Slavný Španěl však může infarktu připsat i další pozitiva: konečně se donutil přestat kouřit, zvolnil pracovní tempo a začal věnovat více času své rodině. "Moje dcera, přátelé, rodina, to jsou ty opravdové, nejcennější aspekty života," uzavřel herec.