Přichází soutěž o titul Lego Masters 2022 a půl milionu korun, k tomu soutěž pro všechny, kdo milují magické kostičky

Přichází soutěž o titul Lego Masters 2022 a půl milionu korun, k tomu soutěž pro všechny, kdo milují magické kostičky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stavebnici Lego není třeba představovat. Tento fenomén, který baví děti i dospělé už 90 let, pochází z dílny dánského tesaře, který chtěl začít vyrábět hračky pro děti. Dnes jsou ze stavebnice postavené celé parky a městečka, pořádají se mistrovství a společnost se stala nadnárodní značkou.

Soutěž, která je velmi populární ve Spojených státech a Velké Británii, má premiéru už 5. června na Nově a Markíze.

Soutěž má divákům přinést inspiraci originálními stavbami, nečekané zvraty při soutěžním klání a trochu napětí.

Ze stovek účastníků bylo nakonec vybráno šest velice různorodých dvojic, na které čekají čtyři týdny zábavy a náročných stavitelských úkolů v trochu netradičním prostředí polské Varšavy. V každém dílu vypadne jedna dvojice a diváci uvidí dvě soutěže.

• První několikahodinová soutěž bude mít svůj vítězný tým a také z ní vzejdou dva nejslabší týmy.

• Druhá soutěž je pro dva nejslabší stavitelské týmy, které se utkají o postup a horší odchází.

• Finálová výzva, ze které vzejde na konci vítěz, který obdrží titul a finanční odměnu, bude dlouhá neuvěřitelných dvacet hodin.

Hlavním porotcem je jediný Čech, který pracuje přímo ve společnosti Lego v Dánsku jako designér, Milan Reindl. Původem učitel angličtiny, fyziky a chemie, je tedy dostatečně kvalifikovaný, aby mohl posoudit soutěžní stavby nejen z estetického hlediska, ale i z toho technického.

Bude se nejen stavět, ale i ničit

Zajímavé je, že soutěžící musí při stavbě přihlédnout k tomu, aby jejich dílo při destrukci bylo co nejpůsobivější. Způsoby destrukce jsou tři: pádem, pálkou a výbuchem. Jaký druh destrukce zničí výtvor, na kterém soutěžící pracují 8 hodin, je dáno losováním.

Milan Reindl na posuzování není sám a v každé epizodě ho doplní jeden host. V úvodním soutěžním klání to je slovenský hudebník Marián Čekovský, který je také vášnivým stavitelem Lega.

Pořadem provází herec Matouš Ruml a slovenská komička Eva Kramerová, která vystupuje pod uměleckým jménem Evelyn. Její tvář je známá ze slovenské reality show Farma.

Soutěžní týmy byla sestaveny jednak z dvojic, které se přihlásily jako tým, a také náhodně na castingu.

1. soutěžní úkol je postavit něco, co mohou najít ve vesmíru.

Soutěžící

Šárka a Tomáš: Šárka je na mateřské dovolené a Lego je její celoživotní vášní. Tomáš staví 12 let a své výtvory vystavuje po celém světě. Dohromady je svedla soutěž a dříve se neznali. V první soutěži staví vesmírnou základnu.

Marek a Michal: Kamarádi, které spojila společná vášeň pro stavebnici. Bydlí od sebe 150 km, ale stali se přáteli. Doma každý z nich staví odděleně a své stavby potom spojují a vystavují. Soutěž zahajují stavbou vesmírné čarodějnice, která cestuje ne na koštěti, ale na raketě.

Petr a Pavel: Bratři, kteří si stavěním odpočívají od starostí v běžném životě. Jejich práce by měla být základna s pádem meteoritu.

Samuel a Miroslav: Studují oba VŠ se zaměřením na design a jejich snem je postavit z kostiček opravdové umělecké dílo. Soutěží s přepravní vesmírnou lodí ve tvaru vážky.

Pavlína a Patrik: Matka a syn staví od doby, kdy měl Patrik tři roky a mohou tak spolu trávit příjemným způsobem volný čas. Jejich stavbou je vesmírný Hotel 3000.

Michal a Tadeáš: Dvojice vznikla na castingu, mladší Tadeáš studuje konzervatoř, Michal je dlouholetý nadšený stavitel, který má domácnost plnou kostek. Staví planetu v zániku, ze které by se měly destrukcí zrodit nové planety.

Vítěz první soutěže má jako odměnu zlatou kostičku, která je použitelná pro získání imunity. Po osmihodinovém soutěžním klání je to určitě příjemná odměna.

Ve druhé soutěži se utkají dva nejslabší týmy a v prvním vyřazovacím klání je jasné, který pár ze soutěže odejde. Castingové spojení nevyšlo a stavitelé moc dobře nespolupracovali. Páry, které už přišly jako sehraná dvojice, mají rozhodně velkou výhodu.

Příště už bude jen pět soutěžních párů.

Poté, co celé Česko dopeklo, se teď nejspíš začne stavět.

Pokud plánujete nakupovat zábavné kostičky, můžete se zapojit do soutěže, která byla při této příležitosti vyhlášená, a vyhrát jednu z pěkných cen. Ceny jsou lákavé.

Günzburg, Germany, zdroj: Daniel Chetroni / Shutterstock

Zdroj článku: