Antonín Procházka má dnes narozeniny. Víte, kolikáté Kaštan z Ulice oslaví?

Antonín Procházka má dnes narozeniny. Víte, kolikáté Kaštan z Ulice oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Antonín Procházka si v Ulici vytáhl černého Petra, když vyfasoval roli otravného majitele krámku s barvami Petra Kaštana. Své si s ním zažila Anička, která s ním jednu dobu tvořila pár. Víte, že herec, který je v realitě velmi sympatický, oslaví 25. prosince své 69. narozeniny? 

Petr Kaštan se v Ulici objevil, aby měl ke všemu svůj komentář

Petr Kaštan není padouch, jakým byl Robert Bláha nebo jednu dobu Radek Mastný. Oblíbený však majitel obchůdku s malířskými potřebami ale také není. Čím to je? Jeho upovídaností, vtíravostí? Nejspíš za to může kombinace všech jeho charakterových vlastností. Své si s ním užila Anička, která ho chtěla mít po boku a jen tak si randit po tom, co ji Bedřich Liška opustil. Jenže se ukázalo, že mnohem lepší je být sama a opuštěná než s Kaštanem v jedné domácnosti. Kaštan všechno kritizoval, Aničku neustále poučoval a dusil ji. Také šetřil, kde se dalo, a Anička se vedle něj nijak opečovávaně necítila.

Po tom, co začal Aničce mluvit do dětí a jejího způsobu, jak s nimi jedná a tráví s nimi čas, se rozhodla, že vztah ukončí. Pro Petra Kaštana to žádná rána nebyla. Je to člověk, který se velmi rychle otřepe a jde dál. A tak mezitím vytáčel jiné postavy v Ulici a pak se setkal s rodinou Klímových. Respektive nejspíš by s nimi nepřišel do kontaktu, kdyby ho Iva Klímová omylem nesrazila pracovní dodávkou svého manžela. To si naběhla. Kaštan pak za ní neustále chodil s tím, že ho píchá tady a bolí tam. 

Klímovi si s Kaštanem po nehodě užili svoje. Zdroj: TV Nova

Petr Kaštan je otravným sousedem rodiny Klímových. Na první pohled se zdálo, že neexistuje šance, že by se Vítek s Kaštanem vlezli společně do dveří, později u nich Kaštan ale bydlel. To proto, že po nehodě neměl nikoho, kdo by se o něj postaral. Protože Iva za něj cítila vinu, přesvědčila manžela, aby u nich pár dní Kaštana nechal.

Nejvíce si s Kaštanem rozumí Michal Klíma

Zcela překvapivě si nejvíce s Kaštanem rozumí Michal Klíma, pro kterého je Kaštan zdrojem občasných brigád. U Kaštana na chatě dokonce štípal dřevo. Sem tam se u něj v obchůdku zastaví, aby s ním prohodil slovo. Za tu dobu, co se znají, o Kaštanovi Iva zjistila, že pod otravnou slupkou se skrývá velmi osamocený muž. Jeho dcera se s ním očividně nechce stýkat, což Ivu mrzí.

Jak ale sám Kaštan přiznal, ani on nebyl vzorným otcem, a i proto její odtažitost chápe. S kým se Kaštan dostal do kontaktu, to byl Vlastimil Pešek, se kterým chodil na pivo. Právě Kaštanovi pak Pešek prodal chatu své ženy Amálky. Pamatujete si ještě na to, jak chtěl jít s cenou dolů? Na to ale Pešek nepřistoupil. Jó, Kaštan, to je obchodník tělem i duší. 

Zdroje článku: