Dnes v Ulici: Na večeři s Jirkovým tátou se servíruje rozpačitost a s Kaštanem se v neziskovce nepočítá

Dnes v Ulici: Na večeři s Jirkovým tátou se servíruje rozpačitost a s Kaštanem se v neziskovce nepočítá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milena je další z postav Ulice, které byly vzkříšeny novou dějovou linkou. Teď je v Ulici jednou z hlavních postav a neřeší toho málo. Koriguje život své dcery, Radka a teď už i Jirky. Kromě toho pořád drží pevně v rukou Druhou šanci. Tam se však znovu objevují mráčky.

Milena řeší večeři se soudcem, jako by k nim měl přijít sám ředitel zeměkoule

Milena a Radek jsou tragickokomickou dvojicí v Ulici. Jsou na sebe jako pes a kočka. Příliš v lásce se nemají, ale v důležitých věcech dokážou táhnout za jeden provaz. To ale pouze pod podmínkou, že Radek mírní Milenu a Milena zase jeho. Jejich společným projektem je teď Gábina a její nový život. V něm se objevila nová postava, Jirkův táta Jiří Herman. A protože je to vážený soudce, může se Milena přetrhnout, aby na něj udělala dojem. Večeři, ke které dneska usednou, spunktovala ona. Před soudcem se natřásá, až ji musí Radek opět napomínat.

Místo života Jirky by mohla více řešit stávkujícího Kaštana

Radek, který se okolnostmi nedává tolik unášet, si myslí, že jsou tady jiné věci, které je potřeba vyřešit. Co třeba Kaštan? Ten stávkuje, požaduje plat a plnou moc. Ani jednu z jeho proseb Milena zatím nevyslyšela a ten jí vyhrožuje, že funkci pustí. Proti tomu by Milena nic neměla. Vždyť pokladnu zvládne sama. Už ale zapomněla na pravidla, kterých se musí držet. Podle Radka však Kaštana také nutně nepotřebují. Ne, pokud by starost o pokladnu dostal na starosti on. Pro kluky v Druhé šanci by to znamenalo možná lepší vyhlídky na nové stroje. S tím ale Milena důrazně nesouhlasí. Ačkoliv byla neziskovka Radkovým nápadem, ona je teď ředitelkou.

Večeře je pro Jirku noční můrou

Pokud si Milena představovala, že si Jiří s otcem díky ní padnou do náruče, tak to se přepočítala. Jirka dorazil, a to je maximum, které lze od něj pro dnešní večer očekávat. Ani Gábina netušila, jak moc bude konverzace drhnout. Vždyť by mohl říct alespoň pár vět, ne? Místo toho mluví spíše soudce a k nelibosti Jirky vytahuje historky z jeho dětství. Těm se směje hlavně Milena, ale situaci to vůbec nepomáhá. Je jen otázkou času, kdy se Jirka zvedne. Po hlavním jídle to opravdu dělá. Omlouvá se s tím, že má ještě nějakou práci, a vyklízí prostor. Milena dál pokračuje v konverzaci se soudcem a nabízí mu kávu.

Gábina se doma Jirky ptá, proč odešel

Kvůli večeři s Jirkovým tátou i kvůli tomu, co se při ní odehrálo, má Gábina spoustu podnětů k přemýšlení. Její vztahy s rodiči také nebyly a nejsou vždy ideální. Ale tohle? Nechce Jirkovi křivdit, ale vidí, že zatímco Jirkův táta se snaží, Jirka mu do toho úspěšně hází vidle. To, co ona vidí jako snahu, Jirka pojmenovává jako tátovu typickou manipulaci.

Zdroj článku:
  • Autorský text