Dnes v Ulici: Spolu s nabíječkou nese Evžen Haně také jiskřičku naděje. Tu si hýčká také Karla

Dnes v Ulici: Spolu s nabíječkou nese Evžen Haně také jiskřičku naděje. Tu si hýčká také Karla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některé věci nemusí být takové, jaké se původně zdály být. Evžen se například přesvědčí o tom, že ho rozhovor s Hanou nezabije. Naopak je krokem k větší síle. A Karla zjišťuje, že Monika pro ni nemusí být zas až taková hrozba.

Kroky Blanky vedou do Říčan, kde se před ní nově Evžen schovává 

Zdá se, že práce u Luďka přišla Evženovi vhod. Je to totiž parádní důvod, jak Blance zmizet z očí i dosahu. Stejně se doma neřeší nic než Hana. To je k uštvání. Pro Blanku, která Evžena v poslední době jen pronásleduje, je tohle nedůstojné. I přesto se sama pozve na neohlášenou kolaudaci novostavby v Říčanech, ve které měla původně bydlet ona sama. Luděk je překvapený a Evžen ještě více, když mu po stole posílá novou nabíječku pro Hanu. Do nemocnice nepůjde ona, nýbrž Evžen. Je to ideální způsob, jak ho přimět, aby své problémy řešil. Evžen by sice mohl nabíječku vyhodit do koše, to ale neudělá. Luděk to bere jako slušný krok vpřed. Ostatně vystihli jste moment, kdy přesně se stal jejich párovým psychologem?

Hana je překvapena Evženovou návštěvou 

Evženova návštěva v nemocnici Hanu přinejmenším překvapila. V posteli se před ním necítí ani trošku důstojně, ale co už. Má snad na výběr? Nemá! Evžen je tady a s ním i další příležitost promluvit si. Jak se ale zdá, navázali přesně tam, kde spolu skončili. Jen po sobě navzájem štěkají. Hana Evženovi nezapomíná připomenout jeho agresivitu. Zdá se, že hodně špatného Evžen vytěsnil. To mu ale Hana nezazlívá. Svůj díl viny si uvědomuje a nabízí Evženovi, aby nechal boží mlýny, ať pomstu vykonají za něj. Přitom rozeznává okamžik, že je Evžen nalomený ke shodě. V lednu se mu určitě ozve s novou nabídkou.

Karla Monice zdůrazňuje, že jí rozhodně nevadí její přítomnost na výletě s jejími dětmi 

Zdá se, že jediné, co Mára potřeboval, aby dal vztahu s Karlou ještě šanci, byl čas. Čas a také pěknou řádku odmítnutí. Karla je teď široko daleko jedinou ženou, která o něj pořád stojí. Tudíž je nejvyšší čas vběhnout jí do náruče. Karla si tohle ale ještě neuvědomuje a když potkává Moniku, rozhodne se ji ujistit, že na výlet s Kryštofem a dětmi klidně může. Jako by Monika nějaká její svolení v minulosti potřebovala.... Teď to však vypadá, že Monika o nedělním výletě nemá ani ponětí. Že by s nimi nejela? Má tedy u Kryštofa ještě šanci? No samozřejmě! Tomu totiž začíná vadit, že se mu jeho stále ještě manželka někde potuluje. Na výlet do Kutné hory si chce dokonce půjčit jeho auto. Dobře dělá. Mára by měl vědět, že ani Karla se nebude rozvodem trápit déle, než je nutné. Je potřeba žít dál, ať už s Márou, nebo bez něj. A to je, zdá se, ta nejlepší taktika pod sluncem.

Zdroj článku:
  • Autorský text