Jakoby se před kamerou narodila, Keira Knightley patří mezi nejúspěšnější ve svém oboru

Jakoby se před kamerou narodila, Keira Knightley patří mezi nejúspěšnější ve svém oboru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kód enigmy, Piráti z Karibiku, Pýcha a předsudek, Láska Nebeská a je mnoho dalších filmů, ve kterých Keira Knightley excelovala. Není divu, k herectví jí t táhlo od mala, překonala i problémy s dyslexií.

Rodina plná herců

Herectví má Keira v genech. Už jako malá koukala na své rodiče při práci ze zákulisí. Její maminka byla divadelní herečkou a dramatičkou, taktéž tatínek byl divadelním a filmových hercem. S rodiči a bratrem Calebem bydlela v domě v londýnském Richmondu, a i s dyslexií se jí podařilo ukončit veškeré vzdělání s dobrými výsledky. Víc než matematika ji ale odjakživa bavilo více herectví, už od malička učinkovala v různých amatérských inscenacích, nebo ve hrách, ve kterých účinkovali její rodiče.

Počátky herecké kariéry

Už když jí bylo 6 let, dostala svého agenta, díky kterému se objevila v několika malých rolích, například ve filmu Nevinné lži, Návrat domů, nebo v seriálu Oliver Twist. Objevila se také v roli Sabé v první epizodě Star Wars, nebo jako dcera Robina Hooda ve snímku Princezna zlodějů. Skvělou práci odvedla ve snímku Pure, kde si zahrála roli puberťačky závislé na heroinu, která otěhotněla. Její největší průlom byla role ve filmu z fotbalového prostředí, Blafuj jako Beckham.

Slečna Elizabeth a zase slečna Elizabeth

Jednou z největších rolí pro ni byla role slečny Elizabeth v ve všech dílech Pirátů z Karibiku, kde si zahrála po bohu Orlanda Blooma a Johnnyho Deppa. První díl, Prokletí Černé perly si získal pozitivní reakce kritiků a obrovské tržby a nebyl nikdo, kdo y Keiru Knightley neznal. Další obrovský úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, za roli Elizabeth Bennet ve snímku Pýcha a předsudek na motivy slavného románu Jane Austen byla nominována na Oscara a Zlatý Globus. 

Není malých rolí

Obrovský úspěch slavila po uvedení filmu Kód enigmy, kde ztvárnila vedlejší roli Joan. Tato role jí vynesla více než 10 nominací na prestižní ceny, včetně Oscara. Krátce poté také debutovala v divadle, dnes není jen filmovou, ale i divadelní herečkou. 

Šťastně vdaná maminka dvou dětí

Nejen v kariérním, ale také v osobním životě se Keiře náramně daří. V roce 2013 se provdala za Jamese Rightona, se kterým vychovávají 2 holčičky, Edie a Delilah. Narozdíl od mnoha kolegyň, Keiře Knightley se vyhýbají bulvární kauzy a podobně. Jen krátce se spekulovalo o tom, zda herečka trpí anorexií, to však několikrát důrazně popřela.