Dnes v Ulici: Vystřízlivění bývá těžké, stejně jako ustoupení ze svých představ a požadavků

Dnes v Ulici: Vystřízlivění bývá těžké, stejně jako ustoupení ze svých představ a požadavků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Robert probudí u Ivy, je mu jasné, že následkem nebude jen těžká kocovina. To Hynek je sice střízlivý, a přesto jedná jako smyslů zbavený, když se dozví, že by se snad Dáša s Gábinou mohly na všem domluvit. 

Gábina má možnost znovu vidět důvody, pro které opustila Hynka 

Gábina má pocit, že si Hynek s Dášou usnadňují práci tím, že pro hlídání malého Tomáše využívají Šimona více, než je dobré. A protože už nehodlá nijak ustupovat, rovnou si k sobě volá Dášu, aby věci hezky společně probraly. Vždyť ke všemu nepotřebují Hynka jako rozhodčího, no ne? A zatímco Dáša Gábině slibuje, že je to jen dočasný stav a vlastně vše vzniklo kvůli Hynkovi, který si nedá říct, Hynek zuří, když zjistí, že si ženy umí poradit i samy. Proto rozčíleně vběhne ke Gábině, aby s ní udělal krátký proces. Přitom na Hynkovo impulsivní jednání už tam jsou zvyklí. To především díky Jirkovi, který je výborným psychologem a pokaždé obrušuje hrany. 

Dáša si Gábině stěžuje, že Hynkovi nesedí její zvýšený pracovní závazek 

Když se pak Dáša znovu ocitá u Gábiny v salónu, je potřeba maličko nastínit zpěněnou domácí atmosféru doma, aby Gábina pochopila, proč Hynek takhle vyletěl z kůže. A ona se má možnost vrátit zpátky do minulosti, kdy Hynek takhle utlačoval ji. Její snaze vypracovat se v šikovnou švadlenu říkal šitíčko a taky mu nebylo po chuti, když se seberealizovala. Dášu proto Gábina dobře chápe a znovu má doma důvod ocenit svého Jirku, na kterého si v životě musela počkat. Jirka mezitím hezky zpracuje Hynka, který si myslí, že se Šimon klidně může učit v hale, když čeká na svého bráchu Tomáška. Jirka nejenže nabízí pomoc Hynkovi a Dáše, nýbrž vyjednává drobné kapesné pro Šimona za to, že si Tomáška jednou týdně vezme na starost.

U Klímů problém teprve eskaluje

A zatímco je oheň u Gábiny a Hynka zažehnán, u Klímů problém nevhodné zamilovanosti teprve eskaluje. Když se Dušek probouzí na jejich gauči, je mu jasné, že kromě kocoviny bude muset vyřešit další spoustu věcí. U Klímů už navždy bude za vetřelce a bylo by hloupé si myslet, že s Vítkem budou kamarádi. Baví se i děti Klímů, aniž by tušili, co vše za tím je. To se musí Vítkovi nechat, že problémy si se svou ženou řeší mezi sebou... respektive řeší je s ní i s Milošem, který je mu vrbou. Ten Duška častuje sprostými nadávkami a znovu Vítkovi doporučuje se s ním moc nemazat. 

Iva je z celé situace v šoku 

Pokud si Iva dříve připadala poněkud „zaprděně”, teď lituje toho, že si nevážila domácí pohody. To, co se teď u nich doma děje, už není ani červená knihovna, ale kovbojka. Škoda, že neumí lhát a noční procházku s Duškem jednoduše nepopřela. To jí ostatně doporučila Jitka, která tušila, že tohle je už za hranou. Jenže Iva, ta se musela Vítkovi přiznat. Situaci zkrátka neustála. 

Zdroj článku:
  • Autorský text