Dnes v Ulici: Čeho je moc, toho je příliš. Vilma s Martinou přestřelily

Dnes v Ulici: Čeho je moc, toho je příliš. Vilma s Martinou přestřelily
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečně mají Nyklovi důvod k tomu, aby pohřeb Vilmy odsunuli na druhou kolej a řešili něco mnohem příjemnějšího, jenže prudérní Lumír jim to kazí. O tom, že pokazit se dá leccos, a to i jinak dobře se vyvíjející milostný vztah, ví Martina své.

Své kanadské vtípky by si měla Martina nechat pro sebe 

Že je Martina krásná ženská, o tom není pochyb. I ona sama to o sobě dobře ví. Proto nejspíš někdy nerozezná, že se chová jako nafrněná husa. Nebo jí Paulo rozšlapal její srdce natolik, že teď chce vidět všechny muže trpět? S Jirkou každopádně přestřelila. Ten aspiruje na medaili, jak kolem Martiny trpělivě našlapuje, neúnavně ji zve na různé večeře a při tom všem se tváří, že se jedná jen a pouze o kamarádskou výpomoc a pracovní schůzky. Určitě by si od Martiny zasloužil více pozornosti. Jenže ta je zahleděná sama do sebe a zosnuje plán na to, jak Jirkovi dokázat, že zatímco ona nerandí, on už je za hranou. Ale proč vůbec něco takového dokazovat? Je to na hlavu postavené, což dojde také zamilovanému Jirkovi. Na Martinu se naštve a protože je sám horká hlava, pěkně ji usadí. Ať si teda klidně zůstane na ocet, když chce! 

Martina se omlouvá, ale už je pozdě 

Z výrazu Jirkovy tváře Martina pochopí, že zašla za hranice jeho trpělivosti. Pohár už přetekl a žádné omluvy už tady nepomohou. Jirka se naštval a to, co řekl, myslí smrtelně vážně. Jaká je to ale naivka! Co tím proboha chtěla dokázat? Teď už se nápad s růžovými šaty a výrazným líčením zdá hloupý i Martině. Jenže co teď s tím?

Na chyby mládí může Vilma už jen vzpomínat 

Martina však může být v klidu. Když totiž nejde o život, nejde o nic. Každý se v životě dopouští chyb. Také Vilma pár průšvihů udělala. A protožeuž na ně může jen vzpomínat, je výhodné mít svou krabici vzpomínek. Méně výhodné pak je, když její nemravné vzpomínky zahlédne její stárnoucí syn. Lumír nemůže přenést přes srdce, že se jeho máti fotila nahá před mužem jménem Pepa. To Kateřinu tato aférka více než zajímá, a proto si k Vilmě přisedá, aby ještě více posílila jejich dobře se vyvíjející vztah. 

Co Lumíra tolik žere? 

Co ale diváci nechápou, je Lumírova reakce. Vždyť on sám nebyl žádným svatouškem. Proč mu tedy tolik vadí, že si jeho máma v mládí něco užila? Naopak by mohl být i rád, že se u nich doma řeší konečně jiné téma, než je pohřeb. Mário, který Vilmě pomáhá vybírat pohřební píseň, Lumíra také nechápe a označí ho za suchara. Jenže to je Lumír. Ten nikdy nic neocení a pořád bude brblat. Přitom největší práci kolem Vilmy dělá Kateřina. Ta se může přetrhnout, aby v péči o jeho matku, syna a o svou hospodu byla dokonalá. Někoho takového si snad Lumír ani nezasloužil. Kačenáček je jednoznačně nejlepší a nejhouževnatější postavou Ulice. 

Zdroj článku:
  • Autorský text