Dnes v Ulici: Prokopovi se ve škole blýská na spojence a Lumír přebírá velení nad svou matkou

Dnes v Ulici: Prokopovi se ve škole blýská na spojence a Lumír přebírá velení nad svou matkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne každé rozhodnutí musí být definitivní. Možná se o tom přesvědčí i Prokop. Tomu ruply nervy a dal Magdě vale. Přemluvit by ho mohla sympatická Soňa Čechová. Naopak velmi nesympatický je Lumírovi veškerý zdravotnický personál, a proto se rozhodne, že vezme svou mámu domů.

Vilma se ztrácí před očima 

Nemocniční prostředí Vilmě ani za mák nesvědčí. Z ženské, která se ještě nedávno škrábala do hor, je teď pohublá stařenka bez nálady i zájmu o rodinu. Nejen Vendulce, ale i Lumírovi je jasné, že musí zakročit. Lumír proto neotálí a rozhoduje, že bere svou matku domů. Ovšem aby se o ni mohl řádně postarat, k tomu potřebujete nejen polohovací postel, nýbrž hlavně souhlas svého Kačenáčka. S tím ale může být problém. Každý totiž ví, jak umí být Vilma nepříjemná. Péče o vlastní mámu by však měla být na prvním místě, nebo ne? 

Hází Vendula zpátečku? 

Zajímavé je, že ze záměru pečovat o svou babičku doma couvá také Vendula, kterou narušené zdraví Vilmy nenechává spát. Možná jí jen rozum napověděl, aby svého tátu varovala. Prý to není jen tak starat se o nemocného člověka. Zároveň mu však přislíbila veškerou možnou pomoc. To by bylo, aby se o Vilmu nedokázali postarat. Domácí prostředí a hlavně neustálá přítomnost Lexíka jí rozhodně spraví náladu. 

Ruka je v rukávě a Soňa Čechová na škole 

Bylo by nejspíš hloupé nevzít na gymnázium někoho tak pokrokového, jako je právě Soňa Čechová v podání Lucie Vondráčkové. Magda je z ní nadšená, Eddie taky, jediný, kdo měl pochyby, byl Prokop. Jenže co bylo v poslední době Prokopovi po chuti? Téměř nic! A tak už si s tím nedělá Magda hlavu a Soňu, se kterou už si tyká, přijímá. Dříve se jí však zeptá na něco intimního, a to proč odešla z předešlé školy. Čechové se na toto neodpovídá vůbec dobře, ale podle všeho byla pro ostatní trnem v oku a ze školy ji jako příliš akční a nepohodlnou osobu vyštípali. No jen aby průvan neudělala ve škole Magdě. 

Se Soňou bude mít Prokop mnohem silnější pozici 

V životě nastávají chvíle, kdy vám i vaše v jednu dobu rozumné rozhodnutí přijde ukvapené. A možná něco podobného bude řešit i Prokop. S příchodem Soni Čechové má pocit, jako by škola získala nový tah na branku. Vše se zdá zalitější sluncem. V Čechové nachází Prokop pochopení pro svůj zápal pro věc. Zároveň jsou zajedno, když neschvalují, aby měli Dvořákovi své vlastní klíče. Jen aby Magda Prokopovi pod nos nepřitáhla novou přítelkyni. To ale snad nehrozí, protože údajně je Soňa Čechová vdanou paní. 

Magda je pořád jen ředitelkou v zástupu 

Magda si také musí uvědomit jednu věc. O ředitelské křeslo stála stejně jako Prokop. Ačkoliv ve prospěch vztahu by mu ho možná i přenechala. Jenže Prokop o vztah nestál, tak proč by ona neměla být ředitelkou? Není to však práce na neurčito, ale jen do té doby, než se Irena vrátí z mateřské dovolené. Co bude pak s Magdou? Zatímco Čechová, pokud si dobře povede, bude dál zástupkyní, z Magdy bude zase řadová učitelka. A to je možná to, co oba potřebují - být si profesně rovni a dělat práci, která je baví. 

Zdroj článku:
  • Autorský text