Středeční Ulice: Gábina se ocitla na pozitivnější vlně, Hermana vzali zpátky k policii

Středeční Ulice: Gábina se ocitla na pozitivnější vlně, Hermana vzali zpátky k policii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po dlouhém období, ve kterém řešila rakovinu, byla přehlcena prací, přetahovala se o syna a hrozilo, že se s Jirkou rozejde, si může Gábina opět oddechnout a do svého života přivítat radost i velká vítězství. Vyšetřování je u konce a Jirka může opět k policii. To ale není rozhodně všechno, co se povedlo.

Šimon je rád, že jsou lidi kolem něj v pohodě

Ukazuje se, že Šimon není až tak zabedněný, jak to vypadalo. Diváci mohli mít jednu dobu pocit, že řeší jen sebe a utíká od jednoho rodiče k druhému jen kvůli svému pohodlí. To ale zase není úplná pravda. V posledních dílech se sice Šimon vymezuje proti svému tátovi, ukazuje však, že situaci dospělých rozumí a je tedy schopný udělat pár ústupků. Co se Val týče, trošku přibrzdil, a to se mu vyplatilo. Po tom, co na sebe oba řvali na ulici, došlo k usmíření. A to ho do Kolína dokonce nemusel házet ani Jirka. Dospělí všechno vykomunikovali a Šimona ze školy uvolnili dříve. Val však není jediným důvodem, proč má Šimon tak dobrou náladu. Jirku Hermana berou zpátky do služby, a to je něco, v co už dlouho doufal. Konečně se ulevilo i jeho černému svědomí.

Herman si může gratulovat, ke svým oblíbeným podcastům bude mít i práci na plný úvazek

Frustrace, kterým Herman propadal, jsou pryč. Volal mu nadřízený Mikeš, aby mu sdělil šťastnou novinu –  incident se zapomenutou zbraní je zapomenutý a on může i nadále chytat vrahy a usvědčovat je ze zločinů. Tomáška to ale rozesmutnilo. Obával se, že právě tato zpráva způsobí, že s ním Herman rozváže spolupráci. To se ale nestalo. Naopak teď bude Herman ještě vytíženější než kdy dřív. Gábině jeho přítomnost v domácnosti bude nejspíš po čase chybět. K návratu do práce mu mnozí gratulují, a dokonce i Radek Mastný, který si přesto neodpustí jízlivou poznámku. Celkově je atmosféra v rodině na dobré cestě a po dlouhé době si mohou všichni zase oddychnout. 

Milena se v životě své dcery poslední dobou mile angažuje. Připravuje hostiny, zajímá ji blaho jejího partnera, zkrátka je taková vyklidněná, což jí svědčí. Jen tak dál. Koneckonců není jedinou postavou, která se v Ulici změnila k lepšímu.

Možná si konečně Hynek uvědomil, jak se choval a začne pracovat na změně.
Možná si konečně Hynek uvědomil, jak se choval, a tak začne pracovat na změně. | Zdroj: TV Nova

Aby radosti nebylo málo, také Hynek zařazuje zpátečku

Že je to až příliš štěstí na jednu rodinu, na kterou se doteď lepila smůla? A vidíte, přesto může být situace ještě lepší – a zařídil to Hynek. Ten měl poslední dobou jen uhádanou náladu. Po tom, co si vymkl kotník a Herman ho zachránil, ubral na své aroganci. S omluvou dokonce k Hermanovi dorazil i s dárkem. Ten největší dárek měl i pro Šimona. Nečekaně dovolil, aby se Šimon natrvalo přestěhoval k mámě. I pro něj je to velká úleva, protože si se Šimonem v praktickém životě moc nerozuměl. Rád si ho tedy půjčí občas na víkend a bude za rozmazlujícího otce. Proč ne! A Šimon? Pro toho najednou není problém občas vyzvednout malého Toma.

Zdroj článku:
  • Autorský text