ZOO: Příležitost pro Viky říct Petrovi pravdu o tom, že je těhotná

ZOO: Příležitost pro Viky říct Petrovi pravdu o tom, že je těhotná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Viky skončila s Petrem v nečekané karanténě kvůli hrozbě šíření nakažlivé nemoci. Příležitostí pro Viky říct Petrovi pravdu o tom, že je těhotná a že otcem je právě on, je poslední dobou víc než dost.

Přesto se však zdá, že to mladé chůvě stále nedochází, a osud jí proto naskytnul téměř ideální příležitost k soukromému rozhovoru s Petrem.

Soudce totiž zjistil, že jeho děti, Sofie a Ben, byly předchozí den v kontaktu s rizikovou osobou, která může být přenašečem zákeřné asijské chřipky. Kvůli hrozbě nákazy dalších lidí tak musela celá rodina zůstat v domácí karanténě. A týkalo se to také Viky, která už byla s dětmi také v kontaktu.

Viky byla tou dobou bohužel – nebo možná bohudík – u Křížů, takže všichni museli absolvovat karanténu v jedné domácnosti. Chůva byla nejdřív dost zaskočená, protože potvrdí-li se infekce virem u někoho z nich, ohrozí tím také své ještě nenarozené dítě. Proto se snažila být poměrně opatrná a ve střehu.

Všemi pak otřáslo zjištění, že Benovi se udělalo nečekaně zle a zvrací. Petr začal situaci okamžitě řešit s doktorem, který poslal rodině léky, ty ale Viky nechtěla brát. Důvodem bylo opět její těhotenství, které nechtěla nevhodnou medikací ohrozit. Zároveň však nemůže Petrovi tyto důvody říct.

Soudce zjistí, že jeho děti byly v kontaktu s rizikovou osobou. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Situace se opět klasicky zamotala a nepřispěl tomu ani společně strávený večer, kdy si spolu Viky a Petr povídali, a konečně si také začali tykat, čímž posunuli svůj dosavadní vztah na další úroveň. Viky se tedy rozhodla, že je ideální příležitost jednat. Nejprve ji ale přerušila právě zmiňovaná náhlá nevolnost Bena, následně pak zvonek u dveří. Soudce se tak opět pravdu nedozvěděl.

Poslední marný pokus pak přerušil příchod Jitky, Petrovy současné asistentky a pravděpodobně i přítelkyně – jejich vztah je v tomto ohledu poměrně komplikovaný a hranice v něm nejsou jasně stanoveny. Jitka Křížovým a Viky oznámila, že celá hrozba infekce byla pouze planý poplach a že jim žádné riziko nehrozí. Všichni jsou šťastní – až na Viky.

Mladá chůva tak opět promarnila další příležitost oznámit Petrovi pravdu. Čas se ovšem krátí, protože dítě roste každým dnem a s postupem času bude stále těžší a těžší těhotenství maskovat. Navíc si tak sama ubírá na důvěryhodnosti, protože sdělit Petrovi, že se stane již trojnásobným otcem, by se dělalo podstatně snáze bez obřího těhotenského břicha, které již u Viky klepe na dveře.

Samotná příhoda se zákeřným infekčním virem je pak poměrně jasnou paralelou na aktuálně stále probíhající pandemii nemoci Covid-19, kterou všichni diváci ZOO velice dobře znají. Scenáristé seriálu tak jistě chtěli ukázat, že ani imaginárnímu světu z prostředí Dvora Králové se podobný scénář nevyhnul. Bohužel však hlavní potenciál karantény zůstal do značné míry nenaplněn, jelikož Viky izolaci opustila s tajemstvím stále bezpečně u sebe. 

Zdroj článku:
  • Autorský text