ZOO: Michaela Petřeková si roli prohnané Markéty pochvaluje

ZOO: Michaela Petřeková si roli prohnané Markéty pochvaluje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen stěží byste v celém seriálu hledali postavu, která si od diváků vysloužila více nenávisti než Markéta, která uháněla soudce a škodila, kde mohla. Když ji svatba nevyšla, vypadalo to, že se ze seriálu vytratí. Najednou ji máme zpět a tentokrát má proti sobě hodně mazaného protihráče.

O seriálu a o životě jsme si povídali se sympatickou Michaelou Petřekovou, která už se těší na další natáčení.

Epizody ZOO jsou v současné době trošku nudné, proto fanoušci seriálu uvítali návrat „mrchy“ Markéty jako oživení děje. Čeká Vaši postavu v seriálu nějaká zajímavá dějová linka, nebo se bude vyskytovat pouze okrajově?

Do seriálu se vracím hodně pozvolna, takže sama nevím, co si pro moji postavu scénárista vymyslel.

Jste velmi mladá a kariéru máte před sebou. Jak se vám hraje trochu zákeřná a zlá Markéta? A nebojíte se, že se Vám budou vděčné kladné charaktery vyhýbat?

Zoo už točím přes rok a Markétu si užívám čím dál víc. Dobrou práci ale dělá hlavně kolektiv a v mém případě jsem měla obrovské štěstí, protože mám skvělé herecké kolegy. A to je potom radost točit. Strach z toho, že budu hrát jenom záporáky nemám. Dotočila jsem nedávno projekt, který je zase úplně něco jiného a postava, kterou tam hraji, nemá s Markétou nic společného.

Určitě nechcete zůstat u rodinného seriálu, přestože je to určitě pro mladou herečku velká herecká příležitost. Ale je nějaký filmový režisér, jehož nabídku byste nikdy neodmítla?

Je řada režisérů a režisérek, se kterými by mě spolupráce zajímala. Ať už zahraničních, nebo českých.

Máte nějaký herecký vzor, případně je někdo z hereckých kolegů, se kterým byste se chtěla na place potkat?

Herecký vzor jsem neměla nikdy. Mám spoustu oblíbených herců a hereček, ale ti mi jsou inspirací. Nicméně už v jednom rozhovoru jsem zmiňovala, že jsem od malička milovala Charlieho Chaplina a Rowana Atkinsona. Nechci uzavírat svůj názor na konkrétní herce, se kterými bych se chtěla na place potkat. Ráda poznávám vše nové, a to se týká i lidí.

Eva Burešová si na rodinných seriálech udělala kariéru. Teď se chystá na velkou muzikálovou roli. Pomáhá i Vám role Markéty a chystáte něco zajímavého?

Určitě mě díky Zoo sleduje více lidí na sociálních sítích. Ale že bych měla nějaká privilegia na castinzích, to určitě ne. Jak jsem už zmiňovala, nedávno jsem dotočila jeden projekt a jsem hodně zvědavá na výsledek, ale i u něj jsem musela projít třemi koly kamerovek.

Jak trávíte sváteční konec roku? Máte ráda velké oslavy až do rána, kde šampaňské teče proudem anebo jste spíše pro komornější oslavu s hrstkou přátel?

Každý rok slavím Silvestra jenom s hrstkou přátel a extrémně ho neprožívám, takže to tak určitě bude i letos.

O Vašem soukromí se toho moc neví. Do Prahy jste se odstěhovala za prací, žijete sama, nebo už v dálce vyzvání svatební zvony?

K tomu Vám moc nesdělím, ale na vyzvánění svatebních zvonů mám ještě spoooustu času.

Máte hezkou postavu, jak se o sebe staráte? Vánoce a konec roku se většinou nesou na gurmánské vlně. Jste disciplinovaná nebo si klidně zahřešíte a na kila navíc se nekoukáte?

Kdo mě zná, ví, že mám slabost pro sladké. Je jedno, jestli jsou svátky, ale to si dopřávám vždy. Na druhou stranu mám ráda pohyb, takže to tím kompenzuju a když se ve svém těle necítím nejlíp, tak se na stravu zaměřím víc.

Kdybyste měla pozvat pohledného muže na večeři, co byste zvládla uvařit? A naopak, kdyby někdo zval Vás, jakému jídlu neodoláte?

Já upřímně na vaření až tak moc nejsem – to musím mít fakt náladu. Miluju ale pečení, takže bych spíše něco upekla. Už by záleželo, jestli by pán radši sladké, nebo slané. Co se týče mě, tak jelikož nejím maso, ocenila bych něco vegetariánského. A určitě bych neodolala asijské kuchyni.

Konec roku je už tradičně spojený s bilancováním a s předsevzetím do dalšího roku. Vaše kolegyně Burešová se na sociálních sítích nedávno chválila, jak se jí daří, co všechno už v životě stihla. Máte také tak dobrý pocit, nebo to ještě není ono a máte do roku 2023 nějaké předsevzetí ať už v práci nebo v soukromí?

Já na předsevzetí a tyto věci moc nejsem. Za to, co se stalo i nestalo v roce 2022 jsem vděčná. Ale já tak nějak jedu po proudu a s vděčností do každého dne. A vím, že další rok bude plný skvělých věcí. Jen se rozhodnout. A já se rozhodla, že bude super.

soukromý archiv M. Petřekové
Zdroj článku:
  • autorský článek