ZOO: Eliška vždy stála věrně při Aničce

ZOO: Eliška vždy stála věrně při Aničce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eliška si Aničku v podstatě adoptovala a v zoo platí za její nejlepší kamarádku. Chrání ji před každým druhem újmy. Praštila Adama, když si myslela, že dívku ohrožuje. Taky se mu postavila, aby Aničce zase nezlomil srdce. Vypořádala se i s Kodymem.

Ačkoli už Eliška věděla, že Anna není sirotek, ale dcera bohatých sklářů, stále ji tak trochu brala za vlastní. Byla to koneckonců ona, kdo Anču přijal do ZOO a orodoval za ni u paní ředitelky. Vzala ji pod ochranná křídla a stala se v zahradě její nejbližší přítelkyní – a také ochránkyní! Když se objevil Kodym a začal z Aničky tahat peníze na koupi nového auta, Eliška se postavila na její stranu a snažila se mu vysvětlit, že dívka dostává stejnou výplatu jako všichni a jestli on potřebuje peníze, měl by si zajít spíše do banky.

Eliška už je taková povaha – rázná, ale férová a starostlivá. Jakmile si někdo třeba jen vezme do úst její blízké, okamžitě si to jde s dotyčným vyřídit. Když Jarda Vaníček motal Robertovi hlavu samými nesmysly, také to nenechala jen tak vyšumět. Popadla baseballovou pálku a zarazila ji ošetřovateli hrošíků rovnou do břicha, až ho povalila do kaluže ve výběhu.

Kdo Elišce zkřížil cestu, skončil většinou na zemi

Ani s Adamem se Eliška nijak nemazlila. Poté, co ji Anna upozornila, že by mohl mít prsty ve falšování registračních listů, ho v podstatě nespouštěla z očí, hlavně kvůli Aniččině bezpečnosti. Věrní diváci seriálu si jistě vzpomenou, jak se Anča pokoušela v pavilonu plazů nalézt usvědčující důkazy a Adam ji při tom přistihl. Než kdokoli stihl situaci vysvětlit, přiřítila se Eliška a složila Haďáka jednou ranou do hlavy. Tahle žena zkrátka dřív jedná, než se ptá, a neohroženě se vrhá do akce, aby skoncovala s každým potenciálním zloduchem.

Aničce už nikdo nezlomí srdce!

Ukázalo se, že někdo zfalšoval Adamův podpis, takže byl podezírán neprávem, ale co na tom? Důležité je, že Eliška má postřeh a pořádnou kuráž. Navíc Aničku bedlivě chránila nejen před fyzickou újmou, nýbrž i před tou duševní. Po zjištění, že je dívka z bohaté rodiny, se Adam urazil a odehnal ji od sebe, takže skončila v slzách a útěchu hledala právě na Eliščině rameni. Haďák později pochopil, že to asi přehnal. Chtěl se omluvit a všechno si rozumně vysvětlit. Eliška však nabyla dojmu, že už toho řekl dost a Anička nepotřebuje, aby jí vyčítal něco dalšího. Dala mu proto jasně najevo, aby se jim radši klidil z očí.

Konec přátelství?

Ale jak to bude dál, když se proti Aničce v ZOO všechno spiklo? Eliška, která vždy stála za Aničkou nyní otočila a sdílí názor svých kolegů. Jak se s celou situací vyrovná Anička, když i ti nejvěrnější ji opouštějí? ZOO by mohla přijít o velmi kvalitního zaměstnance, kterým Anča bezesporu je.

Zdroj článku:
  • Autorský text