Al Bunda to nikdy neměl v životě lehké. Zavzpomínejme na seriál Ženatý se závazky v tomto kvízu

Al Bunda to nikdy neměl v životě lehké. Zavzpomínejme na seriál Ženatý se závazky v tomto kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snad netřeba představovat seriál Ženatý se závazky. Přestože se natáčel v minulém století, je možné jej stále čas od času zahlédnout na televizních obrazovkách. Komedie sází na sexuální narážky, nerovnost mezi muži a ženami, závist a další lidské chyby. Udělejte si náš kvíz a zjistěte, jaké podrobnosti si pamatujete.

Al Bunda má těžký život. Rodina ho miluje jen tehdy, když všem členům dává peníze – jakmile nic nemá, otočí se k němu zády. V jednom z dílů, kdy jeho rodinu naháněl vrah, se po rekapitulaci svého života podivil, proč se snaží utéci, neboť byl mrtvý již dávno předtím. Pracuje jako prodavač dámských bot, což je podle ankety v seriálu nejhůře placená práce vůbec. Ráno vstane, vyslechne si urážky doma (nebo je vytvoří), jde pracovat, tam poslouchá nepěkná slova zákaznic, vrátí se domů a vše začíná nanovo. Není divu, že celý jeho život se točí kolem televize. Lidi obecně nemá rád a nikoho cizího ve svém domě nevítá, pokud se nejedná o jeho kamarády či atraktivní mladé dívky. Kolem této postavy se točí celý seriál, s výjimkou pár dílů.

Co se týče jeho rodiny, manželka Peggy je líná a nechce ani poklidit doma, natož aby si našla práci. I na rok vydání seriálu nosí staromódní účes a oblečení. Ráda pomlouvá druhé a utrácí Alovy peníze za svou zábavu, přičemž mu následně vyčítá, že nevydělává dost peněz. Jeho dcera Kelly je starší z obou dětí a splňuje představu o hloupé blondýně. Je také vysoce sexuálně aktivní, avšak s jedním partnerem dlouho nevydrží. Syn Bud je sebevědomý a snaží se někoho sbalit, ovšem bezúspěšně, protože nemá životní zkušenosti. Sousedka Marcy je vidět neustále, je feministka a snaží se zkrotit svého manžela Steva (v pozdějších sériích Jeffa). Neakceptuje rozhodnutí svého manžela a vymýšlí plány, jak se mu pomstít. Nemá Bundovy příliš v lásce, protože jsou mnohem chudší než ona.

Alovu rodinu jsme si připomněli dostatečně. Nyní zapátrejte hlouběji ve své paměti a zodpovězte na těchto deset otázek týkajících se tohoto seriálu. Kolik si toho skutečně pamatujete?

Ať už jste toho věděli hodně, nebo jste spíše tipovali, tento seriál si získal naše srdce a je nezapomenutelný i vzhledem k tomu, co se scénárista nebál vymyslet. Právě díky tomu Ženatý se závazky získal tak pozitivní ohlas. Někteří z nás s Alem dokonce silně soucítili, neboť tato postava nám vždy připomíná, že jakkoli špatně se v tuto chvíli máme, vždy existuje někdo, kdo je na tom sice mnohem hůře, ale stěžuje si méně než my.

Je to klasika, která mnohé z nás nikdy neomrzí. Spousta lidí zastává názor, že je stále mnohem lepší než spousta novodobých sitcomů.

Zdroj článku:
  • Autorský text