Zdeněk Piškula: Od pohádkových rolí k seriózním dramatům. Jak se dostal ke slávě?

Zdeněk Piškula: Od pohádkových rolí k seriózním dramatům. Jak se dostal ke slávě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladého Zdeňka Piškulu nejspíš znáte už z jeho první filmové role v pohádce Jana Svěráka Tři bratři nebo ještě jako malého Honzu Dvořáka z Vyprávěj. Herectví se sice věnuje už odmala, ale i tak je pozoruhodné, že slávy dosáhl už v tak útlém věku. Jak vypadala jeho cesta k úspěchu?

Dětská léta před kamerou

Dalo by se říct, že Zdeněk před kamerou stojí už téměř půlku svého života. První televizní role se mu totiž naskytla již ve 13 letech v historickém seriálu Vyprávěj, kde s blonďatými uhlazenými vlasy ztvárnil roli malého Honzy Dvořáka. Ve Vyprávěj si zahrál ještě v následujícím roce a poté to už šlo hladce. Dostal roli v seriálu Nevinné lži a Doktoři z Počátků.

Prošel si také érou youtuberů a společně s tehdejší hvězdou Teri Blitzen vystupoval v youtuberské partě FameTeam. Díky tomu se dostal i k mladšímu publiku. Později také nahrál dvě vlastní písničky Balič Novodobý a Zvraty.

Pohádky a seriály

V roce 2014, kdy mu bylo 16 let, už přišla jeho první filmová role v pohádce Tři bratři, díky které získal obrovský obdiv a úspěch. Pohádky ho jen tak neopustily, objevil se ještě v Zázračném nosu, Pravém rytíři a Nejlepším příteli. Poté už přišlo pár serióznějších rolí, které ho zvedly ještě výš. Jednou z nich byla role Jana v sportovním dramatu Zlatý podraz. Následoval také seriál Lajna, komedie Poslední aristokratka nebo letošní historická minisérie Božena, kde si zahrál po boku Anny Kameníkové.

StarDance a život

To však není ani zdaleka vše, co za svou hereckou kariéru zažil. V roce 2016 se totiž zúčastnil osmé řady taneční soutěže StarDance, kterou dokonce se svou taneční partnerkou Veronikou Lálovou vyhrál. 

Studuje hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři a jako host se objevil i v Divadle Minor, Divadle U Hasičů a v Divadle Broadway. V létě si zahrál v inscenaci Bouře na Letních Shakespearovských slavnostech.

Na to, že herci je tedy zatím 23 let, už má spoustu zkušeností a velkou řadu úspěchů za sebou. Mnohem více nás od něj však ještě čeká. Tak uvidíme, co si pro nás přichystá do budoucna.

 

Zdroje: