Zákony vlka: Ve 3. díle rašeliniště vyplaví mrtvolu, která měla za života velmi zvláštní koníček

Zákony vlka: Ve 3. díle rašeliniště vyplaví mrtvolu, která měla za života velmi zvláštní koníček
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aprílový večer na TV Prima bude patřit třetí epizodě detektivního seriálu Zákony vlka. Příběh s názvem Poslední školení vypráví o mrtvole muže, kterou vyplaví rašeliniště. Dotyčný je identifikován jako majitel pražské účetní firmy, jenž se v okolí zdržoval kvůli zvláštní sexuální zálibě…

Dokonale zachovalá mrtvola jeví známky mučení

Nic netušící houbaři najdou při procházce lesem víc, než by si přáli. Celou rodinku hříbků... a navrch mrtvolu, kterou vydala bažina. Muž u sebe nemá doklady, a jelikož rašelina jeho tělo zachovala v neporušeném stavu, nelze jednoznačně určit, jak dlouho tam vlastně byl. Strážmistr Kamila Žáčková (Tereza Švejdová) ho naštěstí najde mezi pohřešovanými. Jedná se o movitého majitele pražské účetní a auditorské firmy, jehož zmizení před třemi měsíci nahlásila manželka. S manželkou se muž tenkrát rozváděl, neboť si našla mladšího milence. Podle spolupracovníka a kamaráda zemřelého odváděla manželka z firmy peníze na vlastní účet.

Ukáže se ale, že to celé mohlo být úplně jinak a že firemní peníze využíval k soukromým účelům právě zavražděný muž. U toho během pitvy objeví doktorka Hana Brožková (Kristýna Frejová) stopy po škrcení, jizvy od biče na zádech a podlitiny na pozadí. Policisté začnou vycházet z toho, že oběť před smrtí někdo mučil. Překvapivá pravda však bude někde jinde. Stopy na těle možná skutečně pocházejí od mučení, ne však takového, které by si samotná oběť nepřála…

Hana Brožková objeví na těle nejen jizvy po biči.
Hana Brožková objeví na těle nejen jizvy po biči. | Zdroj: FTV Prima

Starosta odhalí, že jeho ženu Sáru a Wilka něco spojuje

Zatímco Robert Černý v roli nadporučíka Šimona Wilka (Stanislav Majer) se svým týmem řeší zapeklitý případ, starosta Jiří Pokorný (Jan Vondráček) se touží dostat ke složce s důkazy, které by mu mohly pořádně zavařit. Soudí, že složku s dokumenty někde ukrývá právě Wilk. Pověří proto jednoho ze svých zaměstnanců, aby mu prošmejdil pokoj v penzionu Horal. Dotyčný sice nenajde to, kvůli čemu primárně přišel, ale objeví něco ještě zajímavějšího – starou fotografii, kterou si Robert Černý schovával, na níž je starostova nynější manželka Sára (Linda Rybová). Jak dlouho a jak dobře se ti dva vlastně znají?

Sáře se ztratí dcera, ale Robert jí pomůže

Mezi Robertem a Sárou stále panuje napětí kvůli cenné broži, kterou Sára před lety ukryla pod vodopádem a již se po tolika letech nedaří nalézt. Robert se právem obává, že kvůli šperku budou mít potíže s Vilémem Karasem (Martin Myšička), překupníkem s uměním, jenž je ochotný udělat vše pro to, aby získal to, co chce. Sára se nehodlá nechat zatáhnout do problémů, před nimiž se tak dlouho a usilovně skrývala. S Robertem ji opět sblíží událost, k níž přispěje její dcera. Ta se totiž během dne ztratí, ale právě Robert ji najde a bezpečně dopraví domů.

Zdroj článku:
  • Autorský text