Willie Garson: Jaký to byl herec a člověk?

Willie Garson: Jaký to byl herec a člověk?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Willie Garson byl americký herec, narozený v roce 1964. Jeho rodina se netajila tím, že byla ortodoxně židovská. Willie začal již ve třinácti letech studovat herectví v New Yorku, což se s ním táhlo po celý život. A samozřejmě díky za to. Jinak by svět nespatřil tak talentovaného herce, jakým Willie jistě byl. Mohli jsme ho sledovat ve více než 75 filmech, ať už šlo o větší či menší role, a ve více než 300 epizodách různých seriálů a sitcomů.

Zajímavosti o herci

Tento herec se nikdy netajil tím, že je velkým zastáncem adopcí. Veřejně se k této problematice hlásil. Dokonce si osvojil i sedmiletého chlapečka, a to v roce 2009. Willie byl na tento okamžik tak pyšný, že se tím musel pochlubit i na sociálních sítích.

Otevřeně se mluvilo i o problematice homosexuality, a to díky jeho snad nejznámější roli, a to Stanforda Blatche v oblíbeném seriálu Sex ve městě. Dlouho se spekulovalo nad tím, zda Willie je nebo není homosexuálně založený. Bylo tehdy pro něj velice obtížné vysvětlovat rozdíly mezi jeho osobou a rolí, kterou ztvárňuje, a která opravdu představuje v seriálu gaye. Bál se o tom mluvit především kvůli homosexuálům, aby to pro ně nebylo nikterak urážlivé.

Hlas pro roli v seriálu Sex ve městě mu propůjčil náš skvělý herec a dabér Lukáš Vaculík.

Významné role

Mezi jeho nejznámější role patří samozřejmě již zmiňovaný Stanford Blatche v Sexu ve městě, kde hrál po boku herečky Sarah Jessica Parker. Jeho další, neméně důležité role, byly v seriálech Policie New York, Buffy, přemožitelka upírů, Akta X, nebo se objevil i v malé roli v seriálu Přátelé.

Smutná zpráva

Dne 21. září 2021 obletěla svět smutná zpráva, že nás tento herec navždy opustil. Ve svých 57 letech bohužel podlehl rakovině slinivky.

O jeho smrti svět informoval jeho jediný syn, který mu byl v těžkých chvílích oporou. Pokračování Sexu ve městě bude věnováno památce Willieho Garsona.

Zdroje:

  • https://forbes.cz/zemrel-willie-garson-heterosexual-ktery-ctvrt-stoleti-hral-gaye-stanforda-blatche-v-sexu-ve-meste/
  • https://magazin.aktualne.cz/kultura/film/zemrel-herec-willie-garson-hvezde-serialu-sex-ve-meste-bylo/r~51a8267e1b7b11eca824ac1f6b220ee8/