Všichni svatí mafie: Mafiánský film s dabingem nepotěšil fanoušky Rodiny Sopránů, určitě ale obstál jako samostatný příběh

Všichni svatí mafie: Mafiánský film s dabingem nepotěšil fanoušky Rodiny Sopránů, určitě ale obstál jako samostatný příběh
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodina Sopránů je seriál, který si u nás získal opravdu velkou oblibu. Stal se také velkým hitem na HBO a vznikal dlouhých sedm let od roku 1999 do roku 2006. Ohlasy na seriál byly tak pozitivní, že se začalo plánovat pokračování.

Bohužel se smrtí Jamese Gandolfiniho, který geniálně a nenapodobitelně zahrál Tonyho Soprana, z dalších sérií sešlo. Nakonec se ale zrodil nápad na film  prequel, který by se zaměřil na časy, kdy byl Tony Soprano dítě a mladík.

A tak příznivci mafiánských ság netrpělivě čekali na film, který jim měl připomenout staré známé hrdiny Rodiny Sopránů.

Dobrým filmem se ale režisér Alan Taylor (Thor: Temný svět) příznivcům seriálu moc nezavděčil. Nebylo to přesně to, co očekávali. Kdo ovšem seriál nesledoval, film pro něj byl rozhodně zajímavý a představuje rozhodně víc než průměrný film ze života staré mafie v USA.

Na scénáři se podílel David Chase, tvůrce seriálu Rodina Sopránů, spolu s Lawrancem Konnerem. Všichni svatí mafie se vrací do času, kdy byl Tony Soprano ještě mladíkem, který netušil, že se z něj stane hlava rodiny, nový don. A čekala ho ještě dlouhá životní cesta.

Určitě zajímavé je, že roli mladého Tonyho si zahrál skutečný syn legendárního „Soprana“, Michael Gandolfini, který tak mohl uctít nejznámější roli svého otce. A rozhodně by na něj byl James Gandolfini hrdý.

Film, který je obrázkem bouřlivé epochy dějin Newarku, která byla plná rasových nepokojů a boje o nadvládu nad územím. Mladý Tony Soprano chce hrát fotbal a zatím je jen tichým pozorovatelem „rodinných“ vztahů. Je to vliv milovaného a obdivovaného strýce Dickieho Moltisantiho, který opatrně formuje mladíka, aby se z něj jednou stal všemocný mafiánský boss Tony Soprano.

Závěr filmu vybízí jak tvůrce, tak diváky, aby příběh mladého Soprana pokračoval, protože se bude muset ještě hodně naučit, než z něj bude legenda.

Gandolfini není ale jediným hercem, jehož role stojí za zmínku. Přestože je to film o jeho dospívání, hlavní roli vytvořil vlastně Alessandro Nivola jako Dickie Moltisanti, která má ve filmu nejvíce prostoru. A právě on je tvrdý chlapík, který umí řešit problémy a ani na minutu nezaváhá nad svou volbou.

Film si můžete zkouknout na HBO Max. Dvouhodinový film se solidní retro atmosférou, s přestřelkami, bojem gangů a výbornými hereckými výkony rozhodně neurazí. Je to jiná podívaná než legendární Kmotr nebo novější Mafiáni, ale rozhodně má co nabídnout. Pokud jste se ještě se seriálem Rodina Sopránů nepotkali, možná vás k němu film přivede. Nabízí ho také HBO Max.

Zdroj článku: