Vánoce u našich –⁠ Netflix seriál, který navodí vánoční atmosféru a ještě se u něj pobavíte. Stojí za zhlédnutí?

Vánoce u našich –⁠ Netflix seriál, který navodí vánoční atmosféru a ještě se u něj pobavíte. Stojí za zhlédnutí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vánoce už se pomalu blíží, tak proč si čekání nezpříjemnit nějakým dobrým seriálem? Norské Vánoce u našich, které si můžete pustit na Netflixu, jsou ideální volbou. O co jde a proč seriálu dát šanci?

O co jde?

Norský romantický a komediální seriál Vánoce u našich (Home for Christmas) má už dvě série a nyní se plánuje i natáčení třetí. To už svědčí o jeho úspěchu. Co ale čekat? Skutečně jde o skvělou předvánoční jednohubku, která vás rozesměje, dojme a dostane do pravé vánoční nálady. A to všechno v prostředí vánočně vyzdobeného Norska a typických severských tradic.

Hlavní postavou seriálu je Johanne, třicetiletá žena, která je stále single a zdá se, že všichni kolem ní se už dávno zamilovali, vzali a usadili. Všude kolem sebe vidí zamilované páry a z pohledů a rad ostatních už je zoufalá. Během Vánoc je její trápení ještě prohloubeno tím, že od své rodiny neustále poslouchá narážky na to, že je stále ještě sama. Na jedné zvlášť nepříjemné rodinné večeři proto z pusy vypustí velkou lež – že už vlastně někoho má a rodině ho představí na Štědrý večer. Teď má 24 dnů na to, aby toho pravého našla a pozvala ho na jejich sváteční rodinnou večeři.

Pokud máte rádi Bridget Jonesovou a rádi si před Vánoci na chvilku oddechnete u něčeho zábavného, pak si Johannin příběh budete náramně užívat. Přestože děj není příliš originální a něco podobného jste už mohli vidět ve spoustě vánočních komedií, Vánoce u našich to dokáží předvést s nevídaným humorem a lehkostí. O vtipné scény a hlášky tu tedy rozhodně není nouze.

Snímek vás navíc okouzlí svou jedinečnou norskou atmosférou a prostředím, které se od toho našeho výrazně liší.

Jednotlivé epizody jsou krátké a příběh vám bude opravdu rychle utíkat, až vám na konci bude líto, že už se nemůžete dívat dál.

Herci

Skvělé jsou i herecké výkony a díky seriálu poznáte úplně nové herce, kteří by jinak zůstali bez povšimnutí. Hlavní roli ztvárnila Ida Elise Broch, která vás bude celou dobu bavit a rozesmívat, protože právě od ní uslyšíte ty nejlepší vtipy z celého seriálu, budete jí fandit od začátku do konce a bude vám připadat, jako byste s ní prožili kus vašeho života. Mezi dalšími herci byste našli také Gabrielle Leithaug, Dennise Storhøie, Hege Schøyen nebo Felixe Sandmana.

Hodnocení

Na Čsfd má seriál hodnocení 82 % a převažují u něj kladné a pozitivní recenze. Nečekejte od seriálu žádnou propracovanou zápletku, jen spoustu zábavy, vtipných scének a pořádnou dávku vánoční atmosféry a klidu. Rozhodně mu tedy dejte šanci a uvidíte, čím potěší vás.

 

Zdroje: