Po Vánocích se Soňa vrací ve vrcholné formě. V páteční Ulici udá nekompetentní Magdu

Po Vánocích se Soňa vrací ve vrcholné formě. V páteční Ulici udá nekompetentní Magdu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňu Čechovou nemá v oblibě snad žádný fanoušek seriálu Ulice. Teď na tom zástupkyně, co se popularity týče, bude asi ještě hůř, protože začne působit opravdové potíže. Pošle na školský úřad stížnost na zcela nevhodný přístup ředitelky Magdy. Díky Áje se ale složka dostane do rukou Jirky Hložánka.

Ke starostovi se dostane stížnost na Magdu

Magda bude mít narozeniny, a tak jí Otík a Eddie chtějí v pátek večer uspořádat menší oslavu v Coolně. Nikdo z nich zatím netuší, že jim radost brzy překazí Soňa se svým nechutným udáním. Ája předá Jirkovi Hložánkovi stížnost na činnost ředitelky, kterou on osobně zná. Ačkoli by to mělo řešit úplně jiné oddělení, Ája tuší, že bude lepší, když papír dostane do rukou právě starosta. Sama totiž Magdu zná a ví, že to není žádná nekompetentní osoba. Ani Jirkovi se tomu nechce věřit, proto si do kanceláře pozve zástupkyni ředitelky, aby se jí vyptal na podrobnosti.

Soňa ve svém snažení „poučit“ Magdu zajde ještě dál.
Soňa ve svém snažení „poučit“ Magdu zajde ještě dál. | Zdroj: TV Nova

Soňa podotkne, že i když s Magdou spolupracuje pouhé tři měsíce, všechna její tvrzení jsou podepřená fakty. Zabývat by se tím však podle ní měl školský úřad, nikoli člověk, který se s Magdou přátelí a mohl by být zaujatý. Soňa vyjmenuje veškeré Magdiny prohřešky, včetně toho, že prý byla proti tandemové výuce, kterou si zástupkyně musela razantně prosadit. Spoustu věcí překroutí, dokonce i případ s obézní studentkou a samozřejmě také s nešťastnou fotografií s Matějem Dvořákem na sociálních sítích. Dodá navíc, že podporu cítí pouze ze strany Prokopa Junka, jenž chtěl ze školy také odejít kvůli tomu, že Magda nebrala ohledy na jeho názory.

Jirka ale ví, že Prokop a Magda spolu chodili a že skutečný důvod bude asi jinde. Nenechá se Soňou obalamutit, přesto uzná, že dokáže být opravdu přesvědčivá. Jak na všechna nespravedlivá obvinění zareaguje Magda, která mezitím slaví s přáteli a je Soně vděčná za pomoc s uzávěrkou? Dokonce zástupkyni přidá bonus k výplatě, aniž by věděla, že ta zrádkyně jí zrovna vráží kudlu do zad.

Karlu rozhodí dva různé telefonáty

Zdá se, že mezi Kryštofem a Karlou je to konečně na dobré cestě. V pátečním díle je uvidíme v posteli, bezstarostné a spokojené, jako by se nikdy nic špatného nestalo. Do jejich pohody ale najednou zavolá Monika Farská s prosbou, aby ji Kryštof vyzvedl na nádraží. Podle Máry o nic nejde, koneckonců pořád ještě pracuje jako taxikář. Proč by tedy nemohl kamarádce vyhovět? Karla se ale obává, aby telefonát od bývalé přítelkyně neznamenal něco víc, a později to probere s Dominikou.

Vzápětí Karlu zneklidní další telefonický rozhovor, tentokrát s Jirkou Hermanem, který požaduje, aby se konečně nějak rozhodla ohledně návratu na vraždy. Je to však citlivé téma a Karla tuší, že kdyby ho nadnesla před Kryštofem, veškerý pokrok ve vztahu by byl rázem tentam. Do už tak choulostivé situace se ještě zapojí malý Vojta s neodbytnými otázkami, zda teď bude táta zase bydlet doma. Nachytal ho totiž s Karlou v posteli.

Zdroj článku:
  • Autorský text