Pondělní Prostřeno: Kamil předvedl gril v plamenech. To budou konkurenti jen obtížně překonávat

Pondělní Prostřeno: Kamil předvedl gril v plamenech. To budou konkurenti jen obtížně překonávat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kamil chtěl po malém domácím požáru natáčení zrušit, ale jak sám na kameru řekl, sešla se u něj dobrá parta, která ho podpořila, a tak zkusil zaimprovizovat, aby své hosty náležitě pohostil.

Amatérský kuchař a gurmán Kamil žije v malém domečku v rodné Břeclavi s manželkou a s dcerou. Jeho velkou vášní je uzení. A s udírnou to umí, jak předvedl svým hostům už u předkrmu.

Ale ještě předtím přišlo přivítání slivovičkou a škvarkovou taštičkou. Právě taštička byla úkolem týdne. Kamil chtěl u stolu mužskou společnost, protože dělal jídlo pro chlapy, ale nakonec u jeho stolu usedly tři ženy a pouze jediný chlapík.

Za výhru by koupil postižené dceři bezbariérovou vanu. Menu ho přišlo asi na 1500 Kč, ale nemalou část surovin měl z domácích zdrojů.

uzené dobroty s bagetkou, zdroj FTV Prima

Přestože se soutěžícím nepozdávala panenka jako předkrm, když dostali na talíř voňavé a šťavnaté uzené maso, domácí vyuzenou klobásku a uzenou goudu, tak si jídlo pochvalovali. Kamil zvolil jídla, která má sám rád a často je připravuje.

To platilo i o chlapské zelňačce z domácího zelí, které dodávala chuť papriková klobáska z udírny. I ženy chválily, jak byla dobře ochucená, pikantní tak akorát.

Hlavní chod zůstal postříkaný hasícím přístrojem v grilu. Plný velký gril masa tak přišel vniveč a hostitel se vůbec netěšil na to, jak se mu budou kamarádi smát. Místo svého masa si nechal přivést grilovaná žebra od kamaráda z restaurace, aby tak mohl hostům nahradit jídlo, které shořelo.

chutná zelňačka, zdroj: FTV Prima

Po hlavním chodu přišla zábava, kterou pro hosty připravila dcera Kamila. Jednoduchá zábava nakonec všechny pobavila a Kamilka neměla před kamerami žádnou trému.

Hodování zakončily palačinky, které byly bohužel udělané hodně dopředu, a tak ztuhly. Rozvar na ochucení byl kyselý a nechutnal ani Kamilce.

Vypadá to, že Denisa zvolila strategii málo sebevědomých soutěžících, kteří sice všechno chválí, ale když dojde na bodování, tak moc štědří nejsou. Denisa dala Kamilovi pouze 4 body, a to bylo žalostně málo. Už jen za to, že vaření nevzdal, by si zasloužil více bodů. Nebude to něco, co by zvládl každý.

Kamil si nakonec vyvařil 25 bodů.

 

Zdroje článku: