Jeden šok za druhým v páteční Ulici: Eva u Pumrové tvrdě narazí a Miloš si vyslechne lékařův verdikt

Jeden šok za druhým v páteční Ulici: Eva u Pumrové tvrdě narazí a Miloš si vyslechne lékařův verdikt
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svět prodeje není tak zalitý sluncem, jak si Eva myslela. Hned první zákaznice jí připraví pořádný šok. Miloš se zase dočká nepříjemného překvapení u lékaře. Když uslyší diagnózu, přejde ho i chuť na pivo. Po náladě bude mít také Marie. Po další bombě, kterou Blanka vypustí, to na usmíření nevypadá.

Evina představa snadného prodeje se rychle rozplývá

Eva má licenci i balík plný doplňků stravy, a tak nezbývá než sebrat odvahu a vyrazit do světa velkého byznysu. Chce začít prodávat už v pátek a zkusit štěstí nejdříve v hospodě u Mileny Pumrové. Ta už si od ní jednou přípravky koupila, možná tedy projeví zájem o další.

Z Mileny už Eva nic dalšího asi nevytříská.
Z Mileny už Eva nic dalšího asi nevytříská. | Zdroj: TV Nova

Novopečená manažerka prodeje ale bohužel tvrdě narazí. Milena se kvůli dovolené v Egyptě vydala z peněz a teď potřebuje šetřit. Eva se jí alespoň zeptá, jestli může v hospodě nechat položené reklamní letáčky, aby jí případní zájemci mohli zavolat. Milena má však také duši vykutálené obchodnice a k ničemu se nedá propůjčit zadarmo. Řekne si Evě o procenta a paní Knoblochová pochopitelně okamžitě ztratí zájem o jakoukoli spolupráci.

Radši půjde o dům dál, konkrétně do Gábinina salonu za kamarádkou Ivou Klímovou. Ani ta nemá zrovna moc volných peněz, aby si kupovala drahé prášky pro lepší růst vlasů nebo něco podobného. Vlastně je ani nepotřebuje, ale slíbí Evě, že bude zákaznicím nabízet letáčky. Žádnou provizi za to nechce, proč také? Je to přece maličkost. Eva jen zírá, vděčná, že se ještě najde někdo tak ochotný.

Stárnoucí Miloš se stydí za svou diagnózu

Miloš se už delší dobu necítí být ve své kůži a v pátek se konečně odhodlá navštívit lékaře. Přinese si od něj příšernou zprávu, která ho tak sebere, že skončí v krámku se sklenicí nealkoholického nápoje. Pohřebním hlasem zavolá Vítkovi a poprosí ho, aby přišel. Pan Klíma se obává nejhoršího, ale když mu Miloš prozradí, že podle doktora má andropauzu, značně se mu uleví. To snad není konec světa, ne? Ačkoli Miloš to tak rozhodně vnímá, dokonce odmítne jít s Vítkem do hospody, což je neklamná známka toho, že se pořádný chlapák mění ve starého chudáka.

Marie nesouhlasí s přepsáním části statku na Evžena

Jolana a Marie se budou dohadovat kvůli rozdílným názorům na Blančiny záměry se statkem. Marie argumentuje tím, že je to jediný rodinný majetek, a Jolana zase upozorňuje na fakt, že Blanka se ho přece nechystá prodat. Bylo by dobré se na věc podívat z jiné strany, zamyslet se a znovu si s dcerou promluvit.

Blanka však Marii nepotěší ani tentokrát. Pokusí se jí vysvětlit, že po zaplacení Adamovy stáže v Americe jí nezbyly žádné úspory na opravy statku. Je to starý dům, kde je neustále potřeba něco opravovat, a kdyby část pronajímali turistům, mohl by si na sebe vydělat sám. Marie pochopí, že Blanku nepřesvědčí, a ujistí ji, že jí nebude v ničem bránit. Dcera pak vytáhne ještě jednu věc, aby mezi sebou měly čistý stůl. Chce totiž přepsat část statku na Evžena. Připadá jí to fér, on si na rekonstrukci bere půjčku sám za sebe. Tahle informace však Marii rozčílí ještě víc.

Zdroj článku:
  • Autorský text