V pondělní Ulici vyrazí Gábina dveře s vlastní mámou a Irena utvoří tým z Magdy a Soni

V pondělní Ulici vyrazí Gábina dveře s vlastní mámou a Irena utvoří tým z Magdy a Soni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milena si opět vezme něco do hlavy a nebere ohledy na ostatní. Aniž by se s kýmkoli poradila, pošle dceřiným jménem e-mail soudci Hermanovi. Není divu, že Gábina z toho nadšením rozhodně neskáče. Radostí si neposkočí ani Magda, když ji Irena pověří, aby připravila prezentaci společně se Soňou.

Milena své dceři pořádně zvedne tlak

Milena poslední dobou chodí za Gábinou i třikrát denně a každou hodinu jí píše zprávy v souvislosti s přípravami velkolepé svatby. Úplně se do toho projektu ponořila a začíná ho dceři znepříjemňovat. To nejhorší ale přijde teprve v pondělí. Když Gábina a Jirka oznámí Mileně, že už mají vybrané své vysněné místo a že je to obyčejný selský statek, paní Pumrová se v duchu uvidí, jak v šatech a holínkách zdolává haldy bláta. Jirkovi ale statek připomněl dětství, kdy jezdíval na prázdniny k babičce a dědovi. S hřejivými vzpomínkami se svěřil Gábině, čímž jí v podstatě přivodil druhé Vánoce, jelikož o svém dětství jí dosud nikdy moc nevyprávěl. Gábina si toho váží a statek se jí líbí, ale Milena se postaví striktně proti, ba co hůř, usmyslí si pozvat na svatbu pana soudce.

Milena a Radek chtějí poznat Jirkova tátu za každou cenu.
Milena a Radek chtějí poznat Jirkova tátu za každou cenu. | Zdroj: TV Nova

Radek prohlásí, že svatební den je věcí Gábiny a že by jí do toho matka neměla zasahovat. Co se však Jiřího Hermana staršího týče, plně s ní souhlasí. Četl prý jakýsi rozhovor, při němž emeritní soudce působil jako člověk na úrovni, vyjadřoval se velmi distingovaně. Je koneckonců věcí základní slušnosti pozvat na obřad někoho, kdo je součástí rodiny, do níž se má jejich dcera přivdat.

Skutečně jim ale jde o Jirkovo dobro a o to, aby se otec a syn usmířili, nebo jen touží vypadat před váženým soudcem co nejlépe?

Tak či onak si Milena zadělá na obrovský průšvih, do něhož zatáhne také dceru. Paličatě si prosadí svou a rozhodne se soudce Hermana kontaktovat prostřednictvím e-mailu. Podepíše se však jménem Gábiny, a když jí to bezstarostně oznámí, dočká se hodně bouřlivé reakce. Jak si proboha mohla něco takového dovolit?! Jestli se o tom Jirka dozví, pravděpodobně už s Milenou ani Radkem nepromluví, možná dokonce zruší svatbu!

Magda a Soňa mají spolupracovat na prezentaci

Magda a Prokop si užijí společný oběd v kabinetu, ačkoli mají jenom zdravé saláty v plastových krabičkách. Příjemnou atmosféru bohužel naruší příchod Soni, která Magdě okamžitě zkazí náladu a sebere chuť k jídlu. Prokopa trápí, že jsou ty dvě pořád na válečné stezce, podle něj a Ireny se přitom jedná o velké nedorozumění. Musí přece existovat způsob, jak je zase usmířit? Irena naštěstí dostane brilantní nápad. Má pocit, že mezi Magdu a Soňu vrazila klín a že by to měla napravit.

Ví, že Soňa organizuje den otevřených dveří a že v tělocvičně proběhne prezentace pro rodiče. Rozhodne se proto zapojit do příprav také Magdu.

Ta samozřejmě není nadšená z představy, že by měly se Soňou prezentovat ve dvou, ale zachová se profesionálně a odpustí si námitky. Naopak se pokusí využít šance, převzít přípravu do vlastních rukou, Soňu zaúkolovat a znemožnit jí, aby celou věc zorganizovala podle sebe. Podaří se jí to?

Zdroj článku:
  • Autorský text