Radostná středa v Ulici: Hynek zachrání Šímovi koncert a Gábina s Jirkou dají průchod vášni

Radostná středa v Ulici: Hynek zachrání Šímovi koncert a Gábina s Jirkou dají průchod vášni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečně se v Ulici zase jednou dočkáme pohodového dílu, kdy se nepříjemné záležitosti zdárně vyřeší – alespoň doma u Gábiny. Hynek se úspěšně přimluví za to, aby Valerie směla jít se Šimonem na koncert. Kulturní večer mají na programu také Gábina s Jirkou, ale plány jim naruší potřeba lásky.

Valerie nesmí na koncert, ale Hynek zachrání situaci

Šimon je smutný, protože rodiče nechtějí Valerii pustit na koncert. Sám tak o celou akci ztratí zájem a nabídne tátovi, že mu lístky zaplatí. Ve škole si kupodivu opraví špatnou známku z fyziky, čímž Gábině udělá radost. Ona však zároveň cítí, že se syn trápí. Hynek, potěšený tím, že Šimon dodržel slib a nechal se po neúspěšné písemce vyzkoušet, navrhne, že za Valeriinými rodiči zajde. Zkusí je přimět k rozumu a vyprosit na nich, aby dívku na koncert přece jen pustili.

Šimon a Valerie budou mít důvod k radosti.
Šimon a Valerie budou mít důvod k radosti. | Zdroj: TV Nova

Šímu jeho snaha nadchne, ale Gábinu spíš zneklidní. Proč se s ní nejdřív neporadil? S otcem Valerie se vůbec nedá mluvit, určitě situaci naopak ještě zhorší. Ale bude to nakonec Hynek, kdo příjemně překvapí. Má totiž štěstí, že se u Valerie doma setká jen s její mámou, na kterou zapůsobí šarmem i rozumnými argumenty. Dívka tak má dovoleno zúčastnit se koncertu Šímova tvář se rozzáří šťastným úsměvem.

Neodbytný Tomášek znovu prosí Hermana o pomoc

Dalibor Tomášek se podruhé objeví ve dveřích Gábinina bytu, aby Jirkovi ještě jednou a pořádně vysvětlil své důvody pro pátrání na vlastní pěst. Jirka mu pochopitelně vynadá a řekne, že si nepřeje, aby chodil až sem. Novinář nicméně namítne, že ještě nemá nový telefon, takže dost dobře nemohl řešit situaci jinak.

Vylíčí Jirkovi, že poslední člověk, který viděl jeho učitelku naživu, byl právě ten, kdo ho tak surově zbil. Když se ho Tomášek vyptával na podrobnosti případu a upozornil na to, že má ve výpovědi jisté odchylky, dotyčný začal být agresivní a takhle ho zřídil. Ani při pohledu na fialové oko a poraněnou ruku však Jirka neustoupí od svého přesvědčení, že znovu otevírat tento případ by byla ztráta času. Tomášek je přesto odhodlaný ho dál přemlouvat, věří totiž své intuici.

Gábina a Jirka podlehnou svým touhám

Gábina dostala od spokojené zákaznice lístky na operu, která se má hrát právě ve středu večer. Pořídí si krásné šaty a přesvědčí Jirku, aby si oblékl slavnostní uniformu. V té ale bude policista natolik sexy, že se Gábina neudrží a těsně před odchodem ho strhne na gauč ve vášnivém objetí. Jejich hrátky skončí rozcuchanými vlasy, všudypřítomnými skvrnami od rtěnky a hlavně solidním zpožděním, které už pravděpodobně nedoženou. Začátek představení rozhodně nestihnou, leda by měli k dispozici tryskáč. Domluví se proto, že už se ani nebudou namáhat a raději si společně udělají příjemný filmový večer.

Zdroj článku:
  • Autorský text