Pondělní Ulice: Vítkův pokus s Ditou se mine účinkem, stejně jako Gábinina výchovná lekce

Pondělní Ulice: Vítkův pokus s Ditou se mine účinkem, stejně jako Gábinina výchovná lekce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vítek se sejde s Ditou, aby si ověřil, zda Iva začne žárlit. Ta je ale příliš unavená, než aby se tím zabývala. Dita navíc zahoří zájmem o Duška. Moc úspěšná ve svém snažení nebude ani Gábina, která Šímovi promluví do duše kvůli špatné známce. Její výchovný moment zkazí Hynek, když dá synovi dárek.

Vítek zkusí v Ivě vzbudit žárlivost. Sejde se s Ditou

Vítka štve, že Iva si na ulici klidně pokuřuje s Duškem, zatímco s vlastním manželem by se takhle uvolnit nedokázala. Tady někdo žárlí, myslí si Miloš, ale Vítek namítne, že kdyby se on začal scházet s Ditou, žárlila by především Iva. Proč to tedy nevyzkoušet? Měl by se Vítek sejít s bývalou kolegyní z banky manželce natruc?

Miloš ho jednoznačně podpoří, a tak to Vítek zkusí. Domluví si s kamarádkou oběd v hospodě, kam čirou náhodou dorazí také Robert Dušek. Vítek je ochotně seznámí a Dita nabídne sympatickému Robertovi, aby si k nim přisedl. Očividně na ni udělá velmi dobrý dojem. Po jeho odchodu se nezadaná dáma začne ihned zajímat, zda je Dušek rozvedený. Očička jí úplně zasvítí, když jí to Vítek potvrdí.

Později večer dorazí Iva z práce naprosto utahaná. Musela zůstat déle v bistru, aby pomohla Vendule, načež měla ještě domluvenou masáž. Vítkovi se nelíbí, že tak hazarduje se zdravím, pak ale nenápadně změní téma a zavede řeč na oběd s Ditou. Vyčkává, jakou reakci tím u své ženy vyvolá, ale nezdá se, že by ho vyčerpaná Iva opravdu vnímala. Zbystří teprve, když padne Robertovo jméno.

Šimon dostane pětku a „za odměnu“ lístky na koncert

To, že Šimon není s fyzikou velký kamarád, už víme z dřívějška. Přesto Gábinu nepříjemně překvapí, když syn přinese pětku z písemky. Nejbližší vysvědčení už se bude brát v potaz u přijímacích zkoušek na střední školy, a tak by se hodilo trochu zabrat, učit se průběžně a zajistit si otevřené dveře do budoucna. Tuší vůbec Šimon, co by chtěl po skončení základky dál studovat? Gábina mu samozřejmě nechce nic vnucovat, je to jeho život a rozhodnutí, ale bylo by hloupé začít teď flákat učení.

Po přednášce od mámy Šimon pochopitelně čeká nějakou podobnou od táty, pravděpodobně i horší. Když tedy Hynek přijde na návštěvu, je už připravený vyslechnout si otravné kázání, ale táta ho neuvěřitelně překvapí. Přinese mu lístky na koncert a navrhne, aby s sebou vzal Valerii. Šimon se rozzáří nadšením, dokonce toho nejlepšího tátu na světě radostně obejme.

Teprve později se Hynek od Gábiny dozví, že mladík dostal ve škole pětku, takže tenhle nečekaný koncert má vlastně za odměnu. To není zrovna ideální rodičovský přístup, pravda?

Gábina se nezlobí, ale poprosí Hynka, aby se s ní na podobných věcech předem domlouval.

Tomášek nedorazí na natáčení a vyšplouchne Jirku

Jirka Herman má na pondělí domluvené natáčení dalšího dílu podcastu o vyřešených vraždách, na kterém spolupracuje s Tomáškem. Redaktor však nedorazí a ani se neuráčí svou nepřítomnost omluvit. Jirku jeho nemožné chování pochopitelně rozladí. Co za tím ale vězí? Mohlo se Tomáškovi přihodit něco zlého?

Zdroj článku:
  • Autorský text