Soňa v úterní Ulici zalichotí unavené Ireně a vyprosí si na ní místečko pro syna Erika

Soňa v úterní Ulici zalichotí unavené Ireně a vyprosí si na ní místečko pro syna Erika
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sonin syn se prý chytil podezřelé party, proto ho chce starostlivá máma přesunout na školu v Ulici. Nevyspalá Irena se nechá uchlácholit jejími komplimenty a ujištěním, že na něj dohlédne. Před ředitelkou si Soňa hraje na laskavou kamarádku, ale do Magdy bude zase rýt jako necitlivá potvora.

Soňa leze Ireně do zadku a provokuje Magdu

Irena má za sebou náročnou noc. Jaromírek se často budí na kojení a ona se to snaží brát s humorem, ale je vidět, jak moc je unavená. Soňa by ji nerada přetěžovala, potřebuje však pomoct s jednou záležitostí. Chce svého syna Erika přesunout na tuhle školu. V půlce roku je to neobvyklé, ale jak říká, čím dřív, tím líp. Je v osmičce a chytl se podivné party. Soňa by ho raději z daného prostředí rychle vytrhla a dosadila někam, kde jej bude mít pod dohledem. Přece se nebude dívat, jak jí z hodného a šikovného kluka dělají grázla, pravda? Irena se nechá obměkčit a pokusí se mladíka přijmout nad plán. Jen aby tohoto rozhodnutí nakonec nelitovala.

Nutno dodat, že Soňa se umí hezky lísat. Ireně pochlebuje, obdivuje ji za to, jak zvládá péči o synka v kombinaci s prací ředitelky. A kdyby snad přece jen nestíhala nebo si potřebovala pospat, Soňa je tady, aby jí ochotně pomohla a všechno zařídila. Jak milé! Navíc přislíbí, že se pokusí napravit vztah s Magdou, ale realita bude maličko jiná. Sice se bude tvářit, že se upřímně snaží s kolegyní vyjít, ve skutečnosti však bude hledat vyloženě směšné příležitosti, jak ji dál kritizovat. Vyčte jí například, že je až nereálně hubená, a doporučí jí, aby se pořádně najedla. Jinak snad bude mít na svědomí i to, že studentky propadnou anorexii. Jako naschvál se nedlouho po Sonině odchodu vřítí do kabinetu Prokop s příšerným hladem a hloupými poznámkami na Magdinu figuru. Opravdu zvláštní náhoda! Vytočená slečna Procházková vzteky rozlomí tužku, kterou se právě pokoušela ořezat.

Dalším polínkem pod kotel bude pro Magdu fakt, že jí Soňa nabídne vrácení třídnictví v Otíkově třídě. On to jistě ocení, vždyť si pořád stěžuje, že kvůli výuce a kurzu nemá na nic čas. Magda ale jeho třídu zpátky nechce a ani on ten návrh nepřijme s otevřenou náručí, naopak v Coolně objedná panáky pro sebe, Eddieho i Magdu, aby se jim lépe vymýšlel plán útoku proti té bestii. Magdu ale jeho dětinský přístup jen víc rozčílí.

Ota chce proti Soně bojovat jejími zbraněmi.
Ota chce proti Soně bojovat jejími zbraněmi. | Zdroj: TV Nova

Vilma by na sociálních sítích měla být opatrnější

Vilma nepustí tablet z ruky, právě si píše s jednou sympatickou paní z Pelhřimova. Když za ní nemůže jet osobně, může si s ní povídat alespoň prostřednictvím sociálních sítí. Je to skvělá věc! Jakmile však Lexík zjistí, že babička se s tou paní předtím osobně neznala, varuje ji, že přidávat si cizí lidi do přátel není bezpečné. Kateřina jeho slova potvrdí a dodá, že o nástrahách internetu měl nedávno ve škole přednášku. Vilma namítne, že paní je milá, ale i malý kluk dokáže prohlédnout, že se možná jen snaží babičku oklamat. Ani její fotka nemusí být pravá. Vilma nevěří, že by zrovna ji chtěl někdo podvést, Kateřina nicméně Lexíka pochválí za jeho obezřetnost a paní Nyklové naznačí, že by si z něj měla vzít příklad.

Zdroj článku:
  • Autorský text