V páteční Ulici bude Gábina rýt do Jirky kvůli otci, ale neoblomný major neustoupí

V páteční Ulici bude Gábina rýt do Jirky kvůli otci, ale neoblomný major neustoupí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirka se o tátu nezajímal dvacet let a nehodlá s tím začínat jen kvůli svatbě. Gábina si však nedá pokoj a bude ho nadále přemlouvat k urovnání rodinných vztahů. Sama přitom bude muset zahrát zkušenou diplomatku před Milenou a Radkem, kteří se jí začnou plést do příprav svatby i jejího financování.

Milena chce vzít dceřinu svatbu do vlastních rukou

Gábina prohlásí, že svatba je skvělou příležitostí pro Jirkovo usmíření s otcem, ale paličatý major o tom nechce ani slyšet. S panem Hermanem starším se neviděl dvacet let – z dobrého důvodu. Jsou každý úplně jiný, dva rozdílní lidé, které náhoda svedla do jedné rodiny. Není důvod zvát na svatbu někoho, kdo je v podstatě cizinec. Gábina se ovšem nevzdá tak snadno a nadále bude do Jirky hučet, aby se ještě rozmyslel. Snad si kvůli tomu nerozmyslí celý sňatek…

Jirka udělal Mileně velkou radost žádostí o Gábininu ruku.
Jirka udělal Mileně velkou radost žádostí o Gábininu ruku. | Zdroj: TV Nova

Ačkoli to by mu Milena Pumrová určitě neodpustila. Už se nemůže dočkat, až se s Radkem chopí kormidla a celou parádu připraví. Když jí Gábina oznámí, že nepotřebuje ani její pomoc, ani služby svatební agentury, nemůže věřit vlastním uším a začne vyjmenovávat všechny věci, které bude třeba zařídit. Místo, kapelu, květiny, výzdobu, dort, pozvánky… Radek vzápětí všechny ohromí přáním zaplatit veškeré výdaje. Dcera se mu vdává jednou za život, považuje to za svou základní povinnost, ale Jirka s díky odmítne. S Gábinou jsou odhodlaní připravit a zaplatit vše sami.

Talentovaní hráči neusínají na vavřínech

Michal a Šimon po úspěchu na herním turnaji vyhrají konzoli, kterou prodají. Peníze si rozdělí a zatouží po vyšších cílech. Rádi by společně zabojovali v lokální lize, což by ovšem vyžadovalo věnovat přípravě potřebný čas a úsilí – škole navzdory. Není divu, že i když si uchystá důkladný proslov plný výhod, Gábina ho nakonec odmítne. Připadá jí to přehnané. Nemá nic proti, aby mladík dál pěstoval svého koníčka, ale s mírou. Rozhodně by neměl zanedbávat studium.

Šíma doufá, že zpracuje dědu, aby ho podpořil.
Šíma doufá, že zpracuje dědu, aby ho podpořil. | Zdroj: TV Nova

Šimon očekává, že ho alespoň Jirka podpoří, ale ten se postaví na stranu mámy, a chlapec tak odejde do pokoje s nepořízenou a naštvaný. Dokonce Michalovi navrhne, aby trénovali tajně, to však nebude možné vzhledem k tomu, že Klímovi už synovi hraní také zařízli kvůli přijímačkám na gymnázium. Navíc Michal sdílí pokoj s Bárou, takže by to stejně nešlo. Musí přece existovat způsob, jak rodiče přesvědčit! Možná by pookřáli, kdyby osobně navštívili nejbližší turnaj a zažili tamní jedinečnou atmosféru.

Tomášek se přes práci sbližuje s Kristýnou

Zatímco Kristýna sedí v Coolně a pracuje na svém blogu, do baru vchází Dalibor Tomášek, očividně potěšen, že ji náhodou potkává. Přisedne k ní, vytáhne vlastní notebook a oba pokračují v práci. Jakmile novinář dokončí koncept nového článku, hned ho pošle Kristýně na posouzení. Její názor ho upřímně zajímá, ačkoli nemá nijak velký přehled, co se dané tematiky týče. I kdyby jen řekla, že něčemu nerozumí, bude to prý velká pomoc. Opravdu mu na tom záleží. Navíc se zdá, že jejich profesionální vztah by se brzy mohl přehoupnout do romantického…

Zdroj článku:
  • Autorský text