Zítra v Ulici: Zatímco Milena bude básnit o Egyptě, její dcera Gábina se utopí v číslech

Zítra v Ulici: Zatímco Milena bude básnit o Egyptě, její dcera Gábina se utopí v číslech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen před pár dny se Kaštan zmínil, že by si Milena měla dopřát dovolenou, a ona už v pátek přijde s konkrétní destinací a prosbou, aby jí Radek přispěl. Gábina se naproti tomu bude potýkat s finanční tísní. Aby měla na zvýšení platu švadlenám, bude muset obnovit spolupráci se Sabine.

Pumrová chystá dovolenou u pyramid

Radek (Pavel Novotný) si zajde do hospody na kávu, ale způsob, jakým si o ni řekne, vyvolá další drobnou hádku s manželkou. Když pak slušně poprosí, Milena (Alena Štréblová) mu navrch slíbí ještě dezert. Pokusí se být milá a vstřícná, protože hodlá  dát na Kaštanovu (Antonín Procházka) radu a odjet na dovolenou k moři. Ocenila by však, kdyby se to obešlo bez konfliktů. Radek proti jejímu odjezdu nic nenamítne, naopak se zatváří, že je mu to v podstatě fuk. Milena využije jeho dobrého rozpoložení a řekne si o příspěvek. Už si našla výhodný pobyt v Egyptě a nemůže se dočkat, až to tam roztočí. Radek nadhodí, že příště by zase on mohl někam odcestovat bez ní.

Radek přijme zprávu o dovolené dobře.
Radek přijme zprávu o dovolené dobře. | Zdroj: TV Nova

Zoufalá Gábina musí děvčatům zvýšit nájemné

Propočítávání odhalí drsnou realitu. Tržby klesají a vše se zdražuje, a tak se i Gábina (Aneta Krejčíková) musí přizpůsobit, přestože ji to pochopitelně vůbec netěší. Pokud svým švadlenám nezvýší plat, odejdou jí jinam. Kde na to ale vzít peníze, když e-shop prodělává a zakázky se nehrnou? Příplatek ve výši tří tisíc korun lze poskytnout jen Veronice (Hana Holišová), která si ho rozhodně zaslouží. Už tak v salonu pracuje víc, než by musela. Nezbývá než v pátek promluvit s Jitkou (Ilona Svobodová) o zvýšení nájmu. Totéž čeká Ivu (Hana Baroňová), až se vrátí do práce.

Gábině jsou podobné rozhovory velmi nepříjemné, ale co může dělat jiného? Je bezradná, dokud se v salonu neobjeví její máma, aby se pochlubila s plánovanou dovolenou. Milena dceři poradí pošťouchnout odbyt někde jinde a kontaktovat německou návrhářku Sabine, s níž spolupracovala už dřív. Pravda, nebyla to kdovíjak příjemná spolupráce, ale v časech krize si člověk nemůže vybírat. Gábina je za salon zodpovědná a ničí ji vědomí, že se nedokáže postarat o vlastní zaměstnance. Polkne tedy hrdost, zamlčí své existenční problémy a zavolá Sabine. Ta si její nabídku nechá projít hlavou, a tak Gábině nezbude než čekat, jak to dopadne.

Podaří se Gábině sehnat peníze?
Podaří se Gábině sehnat peníze? | Zdroj: TV Nova

Fakt, že se rozhodla oslovit právě svou německou kolegyni, vyvolá obavy v Jirkovi Hermanovi (Jan Holík). Ještě si dobře vzpomíná, jak Sabine se svými požadavky odrovnala Gábinu posledně. Byl by vážně nerad, kdyby se jeho přítelkyně měla kvůli ní znovu upracovat téměř k smrti. Gábina sice tvrdí, že si to pohlídá, protože koneckonců nechce zase onemocnět, ale všichni víme, že by se pro dobro salonu a švadlen rozdala.

Zdroj článku:
  • Autorský text