Dramatická páteční Ulice: Prokop Soně napráská Otu a Herman bude sundávat Šimona z komína

Dramatická páteční Ulice: Prokop Soně napráská Otu a Herman bude sundávat Šimona z komína
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aby si Soňa nemyslela, že jí stopky vzala Magda, prozradí jí Prokop, že to udělal Otík. Nejspíš doufal, že se tomu paní zástupkyně prostě zasměje, ale to se spletl. K smíchu nebude ani Šímův pokus vylézt na komín, naopak se ošklivě zvrtne a situaci bude muset zachraňovat major Herman.

Stopky stopil Otík, prozradí Prokop zaražené Soně

Soňa se nezdá – sotva její manžel vytáhne paty z domova, pozve si tam na večeři Prokopa. Tomu to logicky připadá divné, tahat si do baráku cizího chlapa… Ona ho však ujistí, že není cizí a že to divné není. Že by její manželství nebylo tak ideální, jak se tvářila? Začíná se poohlížet po náhradě za svého muže? Tak nebo tak, její plány málem překazí příchod Magdy, jež ji i Prokopa poprosí o pomoc s přípravou na konferenci. Má se tam účastnit několika přednášek, ale sama neví, které by byly pro školu nejpřínosnější. Chce se proto poradit s ostatními, co by bylo nejzajímavější také pro ně, aby jim následně přinesla nějaké užitečné postřehy.

Magda je kvůli stopkám před Soňou opravdu nervózní.
Magda je kvůli stopkám před Soňou opravdu nervózní. | Zdroj: TV Nova

Zástupkyně si všimne, jak je v její přítomnosti paní ředitelka nervózní, a když Magda z kabinetu odejde, upozorní na to Prokopa. Dokonce už ji napadlo, že jí ty stopky zřejmě sebrala ona. Chová se tak divně, určitě nemá čisté svědomí! Ve snaze Magdu očistit Prokop najednou propálí, že stopky ve skutečnosti schoval Otík. Hned prvního dne je chtěl vrátit, ale když pak slyšel, jak Soňa obviňuje a pomlouvá jeho žáky, zkrátka si to rozmyslel, aby ji vytrestal. Původně to měl být jakýsi pokus o vtip a Soňa se tomu jistě také zasměje, až přestane zuřit. Tomu alespoň Prokop věří, ale při pohledu na Soninu podvedenou, temnou tvář to vůbec není jisté.

Nech dítě klidně řvát, radí Soňa Ireně

Později se Soňa objeví u Magdy doma, aby jí pomohla s přípravou na konferenci, jak slíbila. Protože se na návštěvu dostaví také Irena, rozhovor o škole se rychle promění v debatu o výchovných metodách. Soňa Ireně poradí, aby si dítěte nevšímala, když pláče, místo aby k němu hned ustaraně přiběhla. To se zdá necitelné jak Ireně, tak Magdě, kterou Soňa poučí, že bude možná mluvit jinak, až bude mít jednou vlastní zkušenosti s dětmi.

Soniny výchovné rady nejsou nic pro Irenu.
Soniny výchovné rady nejsou nic pro Irenu. | Zdroj: TV Nova

Chtěla jsem jen pomoct, opře se Val do Šimona

Průšvihář Šimon se rozhodne uskutečnit svůj hloupý nápad a vyleze na tovární komín, přestože jej od toho Valerie odrazuje. Komplikace na sebe nenechají dlouho čekat. Mladík ztuhne uprostřed cesty nahoru a nemůže se hnout. Co teď? Vyděšená Valerie okamžitě zavolá Jirkovi Hermanovi a poprosí ho o pomoc. Ten tak musí zazdít důležitou poradu a místo toho zachraňovat nemožného puberťáka. Pohotově vyleze za ním na komín, kde ho přiměje zklidnit dýchání a krůček po krůčku slézt zpátky dolů.

Tam ale Šimon místo vděčnosti projeví svou nesnesitelnou povahu a uraženě Valerii vpálí, že kdyby nevyšilovala, zvládl by to sám. Tohle tedy má dívka za to, že se o něj bála a chtěla mu pomoct. Jirka odveze Šimona domů a ještě v autě mu za použití sprostých slov dá velmi jasně najevo, že tohle už vážně přehnal. Když je takový hrdina, aby lezl na komín, určitě nebude mít problém přiznat se rodičům.

Zdroj článku:
  • Autorský text