Čtvrteční drama v Ulici: Co Mára nečeká od Moniky a Věrky? A proč Vilma balí kufry do důchoďáku?

Čtvrteční drama v Ulici: Co Mára nečeká od Moniky a Věrky? A proč Vilma balí kufry do důchoďáku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věrka pozve Moniku na kus řeči, příjemné setkání u Marečků ale naruší nervózní Kryštof. Vilma si vezme do hlavy, že odchod do domova seniorů je pro ni nejlepší možností. Jirka Hložánek překvapí Vendulu dobrou zprávou, která ale leccos zkomplikuje. Eva hledá způsob, jak snadno přijít k penězům.

Monika navštíví Marečkovy a Kryštof zpanikaří

Kryštof a Monika si vychutnávají další společné ráno, tedy do chvíle, než Mára zjistí, že se jeho staronová přítelkyně chystá na návštěvu k Marečkovým. Představa, jak máma čmuchá a zahrnuje Moniku choulostivými otázkami, se mu ani trochu nelíbí. Ona je naproti tomu zcela klidná a rozhovoru s Věrkou se nijak nebrání. Když se Luboš dozví, že k nim má přijít, vyfikne se a obstará dobré víno.

Marečkovi si s Monikou přiťuknou a nechají si vyprávět zajímavé příhody z jejích cest po Africe, což ona samozřejmě doprovodí ukázkami fotografií. Věrka z nich bude tak nadšená, že se jí rozhodne zajistit výstavu, alespoň nějakou komorní.

Kryštof ze strachu, že by se rodiče o jeho čerstvém vztahu s Monikou mohli dozvědět a začít pak do všeho strkat nos, jejich přátelskou schůzku naruší. Snaží se tvářit nenápadně, když vchází do bytu Marečkových pod záminkou, že jim jde vrátit krabičky od jídla. Prokoukne ho nakonec Věrka? Plácne Monika něco, čím vztah s Márou prozradí?

Vilma chce do domova důchodců

Lumír bude naštvaný od samého rána – vlastně je bez nálady už od chvíle, kdy se od Venduly dozvěděl, že Vilma dala přednost oddělení následné péče, místo aby se nechala propustit do domácího ošetřování. Kateřina ho zkusí uklidnit, ale moc se jí to nepodaří. Lumír doufá, že mámě její rozhodnutí vymluví, ale zatvrzelá paní Nyklová mu rozumně vyloží důvody, proč by pro ni bylo nejlepší zamířit z nemocnice rovnou do domova důchodců za kamarádkou Růžou. Od toho koneckonců tahle zařízení jsou, aby je člověk v případě potřeby mohl využít, no ne? Lumír však není připravený nechat tam mámu odejít.

Vendula vyhraje výběrové řízení

Vendula se Martiny zeptá, jak proběhlo rande s Jirkou Hložánkem, ale paličatá kuchařka ji opraví a schůzku s pohledným panem starostou označí za přátelské setkání nad dobrým jídlem. Nehledá teď žádného chlapa a na tom si trvá.

Vendy asi doufala v pikantnější zprávy. Jedné překvapivé novinky se jí přece jen dostane. Jirka totiž přijde přímo za ní, aby jí oznámil, že vyhrála výběrové řízení a může začít dodávat občerstvení na radnici. Velmi ji tím zaskočí a přiměje k náročnému rozhodování. Ukočírovat práci v bistru, starost o rodinu a ještě tuhle novou aktivitu, to bude asi tvrdý oříšek.

Vendula má starost o babičku, navíc jí teď přibude práce.
Vendula má starost o babičku, navíc jí teď přibude práce. | Zdroj: TV Nova

Eva promýšlí plán rychlého zbohatnutí

Se začátkem nového školního roku si Eva bolestně uvědomí, jak je všechno drahé. Jenom těch školních potřeb a nového oblečení pro Miloška co je potřeba! To bude pořádný zásah do rodinného rozpočtu. Není divu, že paní Knoblochová začne uvažovat o slibném prodeji potravinových doplňků. Jedna z jejích kolegyň na tom prý vydělává hromadu peněz. Taková šance by se měla využít.

Zdroj článku:
  • Autorský text