Pátek v Ulici: Magda se stane terčem ohavné kyberšikany a Eva sekne s prací v hospodě

Pátek v Ulici: Magda se stane terčem ohavné kyberšikany a Eva sekne s prací v hospodě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kauza okolo fotky Matěje a Magdy byla dlouhá a otravná, ale jak se zdá, ještě ani zdaleka neskončila. Eva se v pátek utrhne ze řetězu – aniž by se předem poradila s Milošem, dá v hospodě výpověď a přihlásí se do autoškoly. Panu Knoblochovi nezbude než udiveně zírat.

Kdosi znovu zveřejní Magdinu fotku s Matějem

Magda se v pátek ráno objeví v kabinetě s kávou pro Prokopa, což se běžně nestává, a tak ho pochopitelně napadne, že od něj něco potřebuje. Ano, shání nového zástupce, ale on bez váhání odmítne, protože ho nikdy nebrala vážně. Jejich spolupráce nefungovala předtím a nedělala by dobrotu ani teď. Prokop navíc bude trvat na tom, že Soňa je dobrou zástupkyní. Magda by těžko sehnala lepší, jenže s paní Čechovou definitivně skončila. Už jí nedůvěřuje a doufá, že si Prokop své rozhodnutí ještě rozmyslí.

Během dne bude paní ředitelka čelit posměšným a zvědavým pohledům studentů, což si nedokáže vysvětlit. Pak se Matěj a Štefan uprostřed školní chodby zničehonic porvou, a když se z nich podaří vydolovat důvod, rázem bude všechno jasné. Citlivá fotografie Matěje a Magdy, kolem které už bylo povyku víc než dost, se totiž zase objeví na sociálních sítích. Matěj je přesvědčený, že ji tam zveřejnil Štefan, avšak ten se dušuje, že by znovu takovou hloupost nedělal. Fotku zveřejnila a všude sdílela nějaká Adéla Dostálová, jejíž účet vznikl teprve nedávno a je bezpochyby falešný. Žádnou Dostálovou totiž nikdo nezná. Pod fotkou se začnou shromažďovat komentáře, vesměs na podporu Magdy, ale přesto je to pro paní ředitelku velká nepříjemnost.

Znepokojivý je hlavně fakt, že tahle slečna Dostálová jako důkaz Magdina vztahu s Matějem umístí pod fotku záběr Magdina telefonu, na jehož displeji je jasně vidět SMS zpráva od Matěje. Kdo by se ale mohl tak snadno a nepozorovaně dostat k mobilu paní ředitelky? Jedině někdo, kdo má přístup do ředitelny. Otík nemusí dlouho přemýšlet, aby našel jasného viníka – prsty v tom může mít jedině Soňa! Nechutný útok na Magdu označí Ota za kyberšikanu a je odhodlaný zavolat policii. Bude Irena Landová jeho názor sdílet, nebo snad přijde s jiným řešením?

Eva už se nehodlá dál trápit v zaplivané putyce

Miloš je rozhodnutý doprovodit v pátek svou manželku do hospody a domluvit tamním hostům, aby si na ni nedovolovali. Evě to nejdřív přišlo romantické, ba přímo hrdinské, ale teď bude zatraceně nervózní z představy, že Miloš někoho zraní a skončí ve vězení podobně jako kdysi Bedřich. Vymluví se proto na vše možné, aby manželovi jeho záměr rozmluvila, a podaří se jí to.

Eva už nebude mrhat talentem.
Eva už nebude mrhat talentem. | Zdroj: TV Nova

Do hospody se Eva nakonec vypraví sama, odhodlaná zachovat si svou práci a peníze, které z ní plynou. Na místě si však uvědomí, že už nechce být celý den na nohou, poslouchat oplzlé poznámky štamgastů a čelit nepříjemnému provozákovi. V zaplivané hospodě akorát mrhá prodejním talentem, a tak učiní spontánní rozhodnutí a dá výpověď. Po návratu domů bude tak rozrušená, že popadne klíče od auta, usedne za volant a začne si představovat, jaké to bude, až si udělá řidičák. Rovnou také zavolá do autoškoly, aby se přihlásila.

Zdroj článku:
  • Autorský text