Takhle jste si Boha určitě nepředstavovali: Nejlepší komedie, kde Bůh hraje hlavní roli

Takhle jste si Boha určitě nepředstavovali: Nejlepší komedie, kde Bůh hraje hlavní roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také často tápete, zda je Bůh představitelem dobra či zla? Co má Bůh společného s náboženstvím? A existuje vůbec? Následující filmy vám možná trochu napoví a pokud ne, tak se alespoň skvěle pobavíte.

Zbrusu nový zákon (2015)

Belgická odlehčená komedie o tom, když se Bůh stane nevrlým chlapíkem, který se vyžívá ve škodolibosti a vymýšlí si zábavu v podobě absurdních zákonů. Naštěstí má zvědavou dceru, která jeho tajnou práci prohlédne a rozhodne se otcovu zlomyslnost pomstít. Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč vám krajíc chleba spadne na zem vždy tou namazanou stranou?
66 %

Čtěte také: Strašidelné tipy na Halloween: Nejlepší horory letošního roku

Božský Bruce (2003)

Jim Carrey a Morgan Freeman ve ztřeštěné komedii, která ukazuje, jak by božská moc dopadla v rukou člověka. Nepříčetný Bruce dává všechnu vinu na svém neúspěchu Bohu. O věčnou nespokojenost se často dělí se svou přítelkyní Grace v podání Jennifer Anistonové, která žije spokojený život a je vděčná za svou profesi sestřičky v pečovatelském středisku. Bruceovy stížnosti jsou brzy vyslyšeny a mladík je obdařen neobyčejnými schopnostmi přímo od samotného Boha, kterého už nebavilo mladíkovo klení poslouchat. Jak se Bruce v roli Boha osvědčí?
67 %  

Čtěte také: Nejlepší mysteriózní seriály posledních let, od kterých nedokážete odtrhnout oči

P. K. (2014)

Velice zdařilý a vtipný indický sci-fi snímek, který si střílí z chamtivosti a pověrčivosti náboženství. P. K. přilétá na Zemi z cizí, avšak podobné planety, a pídí se po zákonitostech zdejšího světa, a hlavně, ke kterému Bohu se má vlastně modlit. Lepšího mimozemšťana, než ztvárnil Aamir Khan s vypoulenýma očima a odstátýma ušima, si jen těžko dokážeme představit. Příběh se zpočátku odvíjí pomalým tempem, ale pokud vydržíte, nebudete litovat a výborně se pobavíte.
81 %