Ve čtvrteční Ulici se Gábina dozví šokující pravdu o Jirkovi a Eva si vezme na starost Milošův šatník

Ve čtvrteční Ulici se Gábina dozví šokující pravdu o Jirkovi a Eva si vezme na starost Milošův šatník
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirkova historka s oknem má výrazné díry, to si Gábina potvrdí ve čtvrtek, když její syn Šimon přijde s podezřelým článkem o zatýkání vraha a zraněných policistech. Mezitím Miloš ohrnuje nos nad novou košilí, která se mu zdá růžová, ačkoli rozhazovačná Eva prohlašuje, že je lososová.

Hermanova lež vypluje na povrch

Gábina ve čtvrtek vstane do nepříliš příjemného rána s vědomím, že Jirka leží v nemocnici se středně těžkým otřesem mozku. Bude v pořádku, ale doktor si ho tam chtěl nechat na pozorování. Šíma navíc objeví článek o vrahovi, který se bránil zatčení a zranil dva policisty. To zní jako příliš velká náhoda, jelikož událost se časově shoduje s Jirkovým zraněním. Jeho příběh o tom, že se praštil o okno, nezní zrovna přesvědčivě, a tak Gábina udělá to, co by udělal asi každý v její situaci – zajde vyzvídat k Jirkově nejbližší kamarádce a kolegyni Karle.

Karla se nejdřív zdráhá prozradit jakékoli detaily, ale nakonec přizná, že Jirka ve skutečnosti spadl ze schodů během potyčky s vrahem. Měl možnost okamžitě odjet do nemocnice, ale odmítl to, což Gábina nedokáže pochopit. Proč proboha takhle riskoval a proč jí lhal, když si slíbili, že k sobě budou vždycky upřímní?

Později během dne Jirka nečekaně vystoupí z taxíku před salonem. Doufá, že tím Gábině udělá radost, ale také je mu jasné, že si ji nejdřív bude muset udobřit. Omluví se a vysvětlí, že ji zkrátka nechtěl děsit, proto se vymluvil na okno. Jenomže právě to Gábinu naštve nejvíc. Ve výsledku je totiž nejen vyděšená, ale hlavně pořádně rozčilená a ublížená, protože najednou neví, jestli vůbec může Jirkovi důvěřovat. Kdy jindy jí ještě lže? Pokaždé, když odchází do práce? Kdyby se předchozího večera nevrátila z oslavy dříve, mohl doma ležet mrtvý! Gábina nepotřebuje chránit před tím, co Jirka skutečně dělá, potřebuje pouze pravdu a upřímnost.

Gábinu čeká nepříjemné překvapení nejen od Jirky, ale i od švadleny.
Gábinu čeká nepříjemné překvapení nejen od Jirky, ale i od švadleny. | Zdroj: TV Nova

Jirka se jí znovu omluví a v průběhu napjaté konverzace dodá, že s tou žádostí o ruku to ale myslel vážně, i když možná působila zmateně a nesouvisle. Doufá, že tentokrát to bude moct udělat pořádně a že už ho nikdo nepřeruší, jenže zrovna v tu chvíli se domů vrátí Šíma…

Miloš dostane košili a navrch porci starostí

Miloš si pořídí nové pracovní kalhoty, aby náhodou zase někdy v budoucnu nemusel hledat ztracené klíče, které propadnou děravými kapsami. Eva jeho rozhodnutí schválí a dodá, že by to chtělo ještě košili. Ta, kterou na důležité pracovní schůzky nosí teď, není právě reprezentativní, což kamarádovi potvrdí i Vítek. Eva tedy koupí manželovi novou a drahou košili lososové barvy – rozhodně není růžová!

Eva má s pilulkami stále větší úspěch.
Eva má s pilulkami stále větší úspěch. | Zdroj: TV Nova

Pravda je, že Miloš by raději šetřil. Evě se v podnikání daří, ale to neznamená, že by měla několikrát týdně objednávat drahé jídlo a pořád za něco utrácet. Teď si navíc ještě vzala do hlavy, že si udělá řidičák. Manžel se o ni na jednu stranu prostě bojí, na druhou stále trvá na svém předpotopním přesvědčení, že ženy za volant nepatří. Kdo si nakonec prosadí svou? A jak Miloš zareaguje, když mu Eva řekne, že ji v její druhé práci, v hospodě, začala oplzlými komentáři obtěžovat skupina mužů?

Zdroj článku:
  • Autorský text